De bruid… in de witte sportwagen

Vraag je een vrouw wat haar favoriete auto is dan blijft het vaak lang stil, maar vraag je een vrouw in welke auto zij wil trouwen, dan weet zij precies wat het moet worden. Wie wil er nu geen speciale entree op deze bijzondere dag. Kies de auto die bij jullie en bij het thema van de dag past. De populairste trouwauto’s op en rij:

De buurvrouw van even verderop vraagt of ze langs kan komen. Ze wil iets bespreken, ze gaat trouwen en… Ik weet al waar dit heen gaat. Als oldtimerrijder krijg ik regelmatig de vraag of ik mijn auto een dag uit wil lenen. Ik verzin alvast wat argumenten waarom dat helemaal geen goed idee is, maar het blijkt niet nodig. Buurvrouw wil geen MGB voor haar grote dag, ze wil een Porsche of een Alfa Romeo cabrio en ik moet haar helpen die te vinden.

Vraag je een vrouw wat haar favoriete auto is dan blijft het vaak lang stil, maar vraag je een vrouw in welke auto zij wil trouwen, dan weet zij precies wat het moet worden. Wie wil er nu geen speciale entree op deze bijzondere dag. Een Engelse dubbeldekker, een oldtimer, een Rolls Royce, een sportwagen, een kever of toch een limousine? Kies de auto die bij jullie en bij het thema van de dag past. De populairste auto’s op en rij:

Sportieve trouwauto
Het populairste in de categorie trouwauto’s is de sportieve auto. Neem een Porsche Cayman, een snelle, stoere Audi of een statige Mercedes.
Roomwit, ibiswit, off-white, crème, parelmoer: wit blijft de populairste kleur voor een trouwauto. Maar ook zilveren, rode of eh roze exemplaren zijn te vinden.

Aston Martin Jasper en Iris

Klassieke trouwauto
Ook onder de klassiekers is de Porsche een gewilde trouwauto. De Porsche 356 Speedster is al in menig trouwreportage verschenen. Maar ook klassiekers van het merk Volvo (Amazon), Jaguar (MKII) of een koninklijke Bentley worden aangeboden als trouwvervoer. Zorg dat je vooraf goed wordt geïnformeerd over de auto. Een oldtimer heeft een andere gebruiksaanwijzing dan de moderne auto. Natuurlijk kies je een auto die je mooi vindt, maar bedenk ook of het praktisch is. Leuk zo’n Fiat 500, maar waar laat je die enorme sleep?

Lees ook:  Afleidingen in het verkeer kunnen je duur komen te staan

All Rights Reserved ND-Photo.nl ©

Cabriolet trouwauto
Mei, juni en september zijn de populairste trouwmaanden want, grote kans op mooi weer. En wat is er dan leuker dan met een cabrio voor te komen rijden? Er kleeft wel een risico aan, je trouwkapsel is niet veilig.

Amerikaanse trouwauto
Wil je echt bijzonder voor de dag komen denk dan ook eens aan een Amerikaan als trouwvervoer voor je trouwdag. De Studebaker President, de Cadillac Coupe de Ville, de A-Ford of de Ford Mustang, ruimtegebrek heb je in deze exemplaren in ieder geval niet.

Tip! Bespreek de trouwauto een jaar tot een half jaar voor de bruiloft. Zeker als je in de populaire zomermaanden wilt trouwen is het verstandig jouw droomauto tijdig vastleggen.

Suzan Fiat500

Kosten
Een trouwauto drukt aardig op het budget. Prijzen lopen uiteen van €250,00 tot €500,00 per dag. Vraag meerdere offertes op en vergelijk prijzen en mogelijkheden vergelijken. Is haal- en brengservice inbegrepen? Je kunt eventueel een chauffeur bijboeken. Zeker voor het einde van de avond het overwegen waard om je stijlvol (en veilig) naar je hotel te laten brengen. Sommige auto’s, met name duurdere exemplaren, kunnen alleen met chauffeur worden gehuurd.

Buurvrouw koos uiteindelijk voor een Alfa Romeo Spider Touring 2000, maar kwam met de verroeste Opel Kadett van de fotograaf bij het gemeentehuis voorrijden. De klassieker had startproblemen en kwam niet van zijn plek. Daar zal nog lang over nagepraat worden.

Header Audi: Carolien en Henk / Fiat 500: Suzan en Tim / Aston Martin: Jasper en Iris / Citroen DS: Janneke en Olaf.

Op zoek naar ideeën voor nieuwe trouwauto’s? Op FemmeFrontaal kun je nu ook zoeken op trouwauto’s.
Zoek je naar meer inspiratie voor je ultieme trouwauto? Een greep uit de foto’s van onze lezeressen en die we vonden op Pinterest. Ben jij getrouwd in een gave trouwauto en wil je dat delen met FemmeFrontaal, stuur ze naar ons toe! Dat kan via #femmefrontaal op Instagram/Pinterest of via femmefrontaal@gmail.com.

Lees ook:  Citytrips met de elektrische auto: drie bestemmingen

Follow Femme Frontaal’s board FemmeFrontaal wedding cars on Pinterest.

Comments

comments

Written By
More from Reba de Graaf
Musthaves voor het voorjaar
Het voorjaar hangt in de lucht. Tijd voor een frisse wind door...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *