Racen iets voor mannen? Nee joh!

Racen iets voor mannen? Nee joh! FemmeFrontaal Evelin gaat het tegendeel bewijzen en rijdt dit jaar in de Mazda MaX5 Cup met een Mazda MX5 geprepareerd door Enjoy Racing. Ze kan niet wachten om haar sporen in deze cup na te laten. FemmeFrontaal Odiel in gesprek met Evelin over dé uitdaging van Pumps en Asfalt. 

Waar komt die passie voor auto’s vandaan?
“Mijn vader volgde de autosport op de voet, als klein meisje werd mijn interesse dus al gewekt door die brullende bolides die met hoge snelheid over het circuit scheurden. Zelf racen en dan ook nog winnen is een onbeschrijfelijk goed gevoel.”

Racing Evelin

Hoe voelt het als vrouw in zo’n ‘mannenwereld’?
“Als vrouw in de racewereld word je toch al snel in de categorie ‘catering’ of ‘pitspoes’ geplaatst. Als blijkt dat ik dan race word ik ineens met andere ogen bekeken, maar dat neemt niet weg dat ik nog steeds keihard moet knokken om vooraan te rijden. Als ik een kartwedstrijd won was het meest gehoorde argument van de mannen dat ik nou eenmaal lichter van gewicht ben, en dus automatisch in het voordeel was. Een man stapte zelf naar de raceleiding control om verhaal te halen waarom ik sneller was dan hij. Ik kan daar natuurlijk alleen maar om lachen. “

Wat is je grootste uitdaging in de racerij?
“Het vinden van sponsoren blijft een enorme uitdaging. Maar vrouw zijn in de racewereld heeft dan wel weer een voordeel: juist omdat we maar met zo weinig vrouwelijke coureurs zijn is de aandacht snel op mij gevestigd, fotografen weten me te vinden en dus komen de sponsoren dan ook in beeld. Sponsoren kan al voor 100 euro per seizoen. Bedrijven worden dan lid van de ‘100club’, een gezellige groep bedrijven die graag met elkaar netwerken.“
Racing Evelin
Je hebt jouw sponsorpakketten namen van schoenmodellen geven. Waarom is dat?
“Ik ben een vrouw en wil mezelf daarin onderscheiden van de rest. Mijn sponsorpakketten voor het raceseizoen zijn dus niet Brons, Zilver of Goud maar Diamanten Muiltje, Gouden Pump of Zilveren Slipper. Afhankelijk van het sponsorpakket krijgen sponsoren tijdens een geheel verzorgde dag een uniek kijkje achter de schermen van een raceteam. Ze mogen hierbij ook een relatie meenemen en wellicht sluiten ze dan op het circuit net die belangrijke bedrijfsdeal.”

Lees ook:  WWCOTY’s president Marta Garcia: ‘Autorijden opent de deur naar vrijheid’

Klopt het dat bedrijven met jou op date kunnen?
“Ja dat klopt. Maar niet zoals je denkt, leuker. Dat is mogelijk voor bedrijven die mij sponsoren voor bijvoorbeeld één race. Dit is het zogenaamde ‘Datepakket’. Op die manier is het mogelijk om bijvoorbeeld als bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of ander evenement de racerij één keer van dichtbij mee te maken.”

Wat is jouw doel dit seizoen?
“Om zo veel mogelijk vooraan te rijden in het raceveld en mijn sponsoren tijdens de races een onvergetelijke dag te bezorgen.”

Meer informatie over Racing Evelin vind je op www.evelindorssers.nl of neem contact op met haar via deze link om te kijken wat zij voor jou kan betekenen. Via FemmeFrontaal.nl houden we je op de hoogte van haar avontuur in de racerij en natuurlijk is het reservestoeltje voor FemmeFrontaal Odiel gereserveerd! Zij reed vorig jaar een wedstrijd in deze MaX5 Cup .

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Urban legend
Gehuld in een mystieke, donkerblauw gekleurde smoking met glimmende witte riem, gladgestreken...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *