Michelin CrossClimate band: 24-uurs crème die werkt!

Groot nieuws uit autobandenland. Bandenleverancier Michelin heeft namelijk een nieuw rubbertje, de CrossClimate band, en FemmeFrontaal was uitgenodigd om dit schoeisel in Genève te gaan testen. We zijn benieuwd, want Michelin vindt het een keerpunt in de geschiedenis van de band in Europa.

Over het algemeen zijn er drie type banden voor de dagelijkse autorijder: zomerbanden, winterbanen en all-season banden. De verschillen tussen de drie soorten banden hebben wij al eerder in een vergelijking met dag- en nachtcrème uitgelegd.

College Michelin

Michelin heeft geconcludeerd dat maar liefst 65% van de Europese bestuurders in het seizoen op de verkeerde banden rijdt. Best alarmerend, want dit bevordert niet de verkeersveiligheid. Op zomerbanden heb je in de winter veel minder grip doordat het natter en kouder is en wordt de remweg vijf meter langer! Ook de tweejaarlijkse gang naar de garage om het schoeisel van de auto te wisselen blijkt op weerstand te stuiten van de consument. En zeg nou zelf, dat wisselen kost toch moeite, tijd en geld.

Michelin Cross Climate band

Michelin heeft daar een oplossing voor gevonden en noemt het de ‘CrossClimate band’. Een band waarmee je zowel in de zomer als in de winter kan rijden. De vergelijking met een ‘all season band’ is snel gemaakt, maar toch is het anders. De Crossclimate band is namelijk een zomerband mét wintergoedkeuring. Je kan er dus ook gewoon mee door een gemiddelde Europese winterbui met regen, hagel en sneeuw banjeren. Het behoudt de voordelen van een zomerband (zuinig en goede rijkwaliteit) én de voordelen van een winterband (goede grip en remweg ). Het is dus een 24-uurs gezichtscrème die de juiste ingrediënten van zowel de dag- als de nachtcrème combineert.
Dit heeft Michelin voor elkaar gekregen door een nieuw soort rubber te ontwikkelen dat geschikt is voor zowel de zomer als de winter. Ook heeft het loopvlak van de Michelin CrossClimate band een soort V-patroon met daarin weer speciale groeven (ziet eruit als een stroomstootje).

Lees ook:  Wat een snoepje en alleen in Italië: de nieuwe elektrische YPSILON

Met Michelin CrossClimate band op weg naar bergen

FemmeFrontaal mocht de Michelin CrossClimate band testen in een Peugeot 308 en een Volkswagen Golf op een spannend parcours met sneeuw, regen en zonneschijn. En inderdaad, het werkt! In vergelijking met de andere drie soorten banden is onder alle weersomstandigheden de rijkwaliteit verbeterd en is er meer grip. Bovendien hoeven wij nu geen tijd meer vrij te maken voor de tweejaarlijkse bandenwissel!

Michelin CrossClimate band in de sneeuw

De Michelin CrossClimate band is vanaf mei te verkrijgen in voorlopig 15, 16 en 17 inch maten. SUV-rijders moeten nog even wachten tot 2016, dan pas komt een 18 inch formaat op de markt.

Friends for life met Michelinmannetje


Door: Evelin Dorssers

Comments

comments

More from Evelin Dorssers
FemmeFrontaal weekend tip: 4WD Festival in Oss!
Zondag 4 september staat er een heel gaaf event op de kalender:...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *