Boodschappenauto in boodschappenkarretje

Mannen opgelet; als je vrouw binnenkort wat langer dan normaal weg is om de weekboodschappen te doen, maak je dan geen zorgen. Grote kans dat ze een Hyundai i10 staat in te laden in haar boodschappenkar. Want van 27 april tot en met 3 mei kan ze bij Albert Heijn XL een private leasecontract afsluiten voor de Hyundia i10. LeasePlan biedt deze auto aan voor het obscene bedrag van € 149,- per maand.

Een opmerkelijke actie, maar Appie Heijn is niet de eerste die zo’n samenwerkingsverband aan ging. Eerder kon je al bij Mediamarkt een Fiat 500 leasen. Een aantrekkelijke actie is het dit keer wel. Vooral vanwege de instapprijs. Dit alles alleen als je het niet erg vindt dat de Hyundia i10 na 60 maanden niet van jou is. Bezit is ballast, toch? Je mag per jaar 10.000 kilometer sturen met je Hyundai. Meer rijden kan wel, maar dan betaal je 10 cent per kilometer. Net zo als je internetbundel dus.

Voor die € 149,- rijd je in de ‘uitgeklede’ versie. En dat is minder sexy dan het klinkt. Een versie met airconditioning en mica/metallic lak wordt geleverd voor de meerprijs € 25,- per maand. In beide gevallen geniet je van de voordelen van een lease auto. Je wordt namelijk volledig ont zorgt. Je contract is inclusief reparatie, onderhoud, banden, verzekering, schadeherstel, wegenbelasting en pechhulp. Is de Hyundai i10 te klein voor je? Dan kun je voor € 199,- per maand rijden in het grotere zusje, de Hyundai i20.

Moet je op 27 april met je slaapzak voor de deur van de AH XL gaan liggen? Wel als je op zoek bent naar een (tweede) auto in deze klasse. Als het je niets kan schelen wat de buurman of buurvrouw van je auto vindt. FemmeFrontaal gaf de Hyundai i10 als flirtfactor een 5. Maar FemmeFrontaal vindt deze auto absoluut het overwegen waard. En voor € 149,- per maand, all inclusive, rijd je wel een splinternieuwe auto. Alleen de brandstof betaal je zelf. Maar de Hyundai i10 is geen zware drinker. Als je zelf een auto in de prijsklasse van i10 (de nieuwprijs € 10.995,-) wilt aanschaffen, dan liggen je kosten per maand al snel hoger. Wel betaal je over de hele looptijd natuurlijk praktisch de aanschrijfprijs. Maar wie heeft er tegenwoordig nog € 10.000,- in een sok? Juist. En voor het geld dat je per maand in je zak houdt kun je jezelf op zomerse dagen trakteren. Op een dienblad met cocktails, een paar Louboutins of een huurauto, als je een keer een grote auto nodig hebt.

Lees ook:  WWCOTY’s president Marta Garcia: ‘Autorijden opent de deur naar vrijheid’

Hyundai_i10_leaseplan

Aan het einde van de looptijd lever je de Hyundai i10 weer in. Wij denken dat er tegen die tijd al veel meer retailers zijn waar je een leuke private lease deal kunt sluiten. Dan ben jij die ‘Femme’ die 5 jaar geleden de trend heeft gezet.

Comments

comments

More from Janneke Licht
Op zoek naar een cabrio
Fantaseren over auto’s is een geliefde bezigheid in huize Licht. Welke auto...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *