Op autovakantie met je kinderen? Acht leuke tips!

Verre bestemmingen, heel aantrekkelijk, maar een lange reis met kleine kinderen eist zijn tol. Overweeg daarom een bestemming waarvoor je niet al te veel kilometers hoeft te maken. Een vakantie aan zee is vrijwel altijd een goede keuze. Mooi hoor, die Zeeuwse kust. Toch wat verder weg? Zo hou je het leuk op de achterbank! Acht praktische en leuke tips van FemmeFrontaal.

1. Nieuwsgierig als ze zijn willen dreumesen niet altijd slapen in de auto. Zelfs niet als je rekening houdt met de slaaptijden van junior. Verzamel leuke kleine cadeautjes waarvan er ieder uur één uitgepakt mag worden. Vooral met kleine bouwprojecten zijn ze even zoet.

speelgoed

2. Laat je smetvrees thuis. Acht uur in de auto betekent knoei. Veel knoei. Zorg, om de schade te beperken, dat je luiers, babydoekjes, snoetenpoetsers, weggooiwashandjes en een setje reservekleding bij de hand hebt.

reservekleding

3. Koekje erbij? Als je junior ergens blij mee maakt, dan is het wel met koek. Zorg voor wat lekkere tussendoortjes voor het geval je in een lange file belandt.

4. We zijn er bijna… Muziek doet wonderen om verveling tegen te gaan. Om te voorkomen dat je voor de achtste keer naar ‘Hoepertje poepertje pindakaas’ luistert, is het raadzaam meerdere cd’s mee te nemen. Categorie niet te zoet, want daar houden we niet van. Onze favorieten: Kleine ezel, Dirk Scheele en VOF de Kunst.

Dirk Scheele

5. Een filmpje kijken en je bent 100 kilometer verder. Een portable dvd-speler sluit je aan op de sigarettenaansteker of usb-aansluiting van de auto en is voorzien van één of twee beeldschermen. Meeluisteren is geen vereiste dankzij de koptelefoons. Vlak voor de zomervakantie zijn draagbare dvd-spelers vaak leuk geprijsd.

Lees ook:  FemmeFrontaal reed mee in de beroemde Zoute Grand Prix van België

6. Ook de tablet is in te zetten op de achterbank. Een leuke app is ‘Op de Achterbank‘ behorend bij het gelijknamige boek van Uitgeverij Snor, boordevol zoekplaten, raadsels, bingo en een heus autoganzenbord. Kinderen zelf de route en hoeveelheid ijsco’s laten bepalen? Kies dan de Toca Cars app.

op-de-achterbank-van-uitgeverij-snor_20110605131541774[1]Toca Cars App

7. Ramen zijn niet alleen bedoeld om doorheen te staren naar voorbij denderende auto’s. Met vrolijk gekleurde raamstiften en raamstickers en wordt zo’n raam ineens interessant tijdverdrijf.

raamstiften

8. De reis volgen op je eigen landkaart, hoe leuk is dat? Kidskompas heeft kinderkaarten voor verschillende Europese bestemmingen. We zijn er bijna…

Kidskompas

Zo wordt de autovakantie dit jaar toch een onvergetelijke ervaring!

Comments

comments

Written By
More from Reba de Graaf
Luxeproblemen in Toscane
De vakantiebestemming hebben we dit jaar weer eerder vastgesteld dan de keuze:...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *