5 tips om de Formule 1-loze maanden door te komen!

Miste jij ook de Formule 1 dit weekend? En heb je geen idee hoe je de komende maanden zonder Hamilton, Vettel en Verstappen door moet komen? Geen nood, met deze tips ga jij die donkere Formule 1-loze wintermaanden overleven!

1. Dakar Rally
In januari 2016 verleggen we gewoon onze aandacht naar dat andere grote (auto)sportevenement: de Dakar Rally. Die dit jaar Bolivia en Argentinië aandoet. Op 3 januari start de eerste etappe in Buenos Aires en onder meer Tim en Tom Coronel trotseren wederom de elementen van Moeder Aarde en hopen op 16 januari de finishplaats Rosario binnen te rijden.

2. Pak je agenda erbij!
Vergeet niet dat het voorbereiden op het 2016 seizoen ook wat tijd kost. De grote stoeltjesdans blijft uit, dus erg lang zijn we niet bezig met het leren van teams en rijders: die nieuwe auto is Haas en daar rijden Grosjean en Guiterrez. En bij Lotus rijdt dan Palmer naast Maldonado. Zo, klaar. Alleen nog even in de gaten houden wie er voor Manor gaan rijden…

Wat wel meer tijd kost is het doorgronden van de kalender. Want daar heeft Bernie flink mee lopen stoeien. Er komen twee extra races ten opzichte van 2015 bij: Duitsland doet weer mee en het Europese seizoen opent in Azerbeidzjan. Dat betekent meer back-to-back raceweekenden! Het Formule 1 seizoen begint wederom in maart in Australië, maar de tweede race van 2015 in Maleisië, verschuift naar (veel) later in het seizoen (oktober in plaats van maart). Verder doen Bahrein en China aan stuivertje wisselen en is Rusland nu de vierde race van het seizoen.

Lees ook:  Lancia, de terugkeer naar eigenzinnigheid

3. Voorpret
Met de nieuwe Formule 1 kalender in het hoofd kunnen we plannen gaan maken. Gaan we dit jaar naar Spa of toch Hockenheim? Hoewel de GP van Oostenrijk ook wel een keer leuk lijkt. De juiste tickets kopen, camping of hotel uitzoeken, daar ben je toch weer even zoet mee. Houdt ook rekening met familie/vriendenweekendjesweg. Want je wilt niet met de schoonfamilie op een afgelegen boerderij zonder WiFi zitten als er een raceweekend is.

4. Meet Ziggo Racing
De momenten dat het gemis ondraaglijk is en het zwarte gat niet te ontwijken lijkt, is er altijd nog Ziggo Racing. De hele winter zullen we daar ongetwijfeld ons hart op kunnen halen aan herhalingen en herhalingen van herhalingen. En deze maand zijn er vast nog seizoenanalyses en terugblikken op Formule 1 races. En dan duiken we begin 2016 vol in de nieuwsfeiten (lees: roddels en speculaties) die elk jaar weer voor genoeg vermaak zorgen.

5. Pre-seizoentesten Formule 1
En vergeet niet dat de pre-seizoentesten van de Formule 1 al op 22 februari beginnen. Tot 25 februari om precies te zijn. En dan van 1 t/m 4 maart, beiden op het circuit van Barcelona. En dan is het nog maar 2 weken tot de eerste race.

Oké, het is even doorbijten, maar eind februari is best te doen toch? Voor je het weet is het alweer 18 maart en rollen de bolides het Albert Park circuit in Melbourne op voor de eerste vrije training van de Formule 1!

Comments

comments

Written By
More from Manon Pleiter
Formule 1-update: op welke teams moet je in 2017 letten?
Rosberg die er plotseling mee stopt, Massa die toch wel weer gaat...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *