Nieuwe Smart fortwo cabrio: lentekriebels

Smart fortwo

FemmeFrontaal Awesomeness

7 Comfort
8 Drive
8 High Heels proof
9 Flirt factor
7 Value for money
7.8

Je zou het nu niet denken, maar over een paar maanden is het alweer cabrio-tijd. En als het dak eraf kan worden wij bij FemmeFrontaal blij. De Smart fortwo onderging kortgeleden een metamorfose. Hoewel het stadslievelingetje maar 10 cm breder is en een stuk robuuster qua uiterlijk, past de nieuwe cabrio-look hem uitstekend!

Comfort
Voor je instapt gaat letterlijk het dak eraf. De kap verdwijnt volledig automatisch. En dan heb je al meteen een toffe cabrio. Als je echt helemaal open wilt rijden, hebben de designers een list bedacht. Met een paar klikken haal je de dakbalken weg. Omdat ruimte schaars is, zijn deze slim weggewerkt in de kofferbak. Even de ramen naar beneden en meer cabrio ga je niet vinden. Eenmaal ingestapt ben je stomverbaasd over de ruimte. Je waant je in een illusie. Hoe kun je zoveel plek in zo’n klein karretje creëren. We hebben het gezien, zelfs boomlange heren kunnen hun benen ruimschoots kwijt in het kleine autootje.

Smart fortwo

Drive
We gingen op pad met de 90 pk motor die uitgerust is met de slimme twinamic automaat. Deze combinatie zorgt voor zeer sportieve prestaties. In de stad en daarbuiten is er ruim voldoende vermogen beschikbaar. Je snijdt als een mesje door het verkeer. De topsnelheid ligt volgens de catalogus boven de 150 km/h. Maar dat hebben we met oog voor de Guardia Civil maar niet uitgeprobeerd. Dat de smart een hip karretje is, blijkt niet alleen uit het design. De nieuwe cabrio is in zo’n 100 verschillende kleurcombinaties verkrijgbaar. En als je echt cool wilt zijn, kies je een kick ass variant die Brabus (tuner van Mercedes) voor je samenstelt. Laat de lente maar komen. En niet alleen vanwege de zon!

Lees ook:  Rijtest Hyundai KONA Hybrid: ‘De kleine TUCSON’

Flirt factor
Met de nieuwe Smart fortwo cabrio straal je gegarandeerd ‘joie de vivre’ uit. Vergeet dus die grote Mercedes, en geniet met de haren in de wind en giga zonnebril op van alle aandacht op de weg.

Smart fortwo

High Heels proof
De nieuwe Smart fortwo cabrio heeft een hangend doch fashionable gaspedaal. Stroef en prima te doseren met high heels.

Value for money
De Smart fortwo cabrio wordt geleverd met een driecilinder motor met 71 pk en een kittige 0,9 liter motor met 90 pk. Je hebt dan de keuze uit een Twinamic-automaat met dubbele koppeling of een handgeschakelde vijfbak. In zijn kledingkast hangen in eerste instantie vier outfits: Pure, Passion, Prime and Proxy én een reeks aan toffe accessoires om de nieuwe Smart fortwo cabrio helemaal je eigen te maken. Dan moet je alleen wel ruim 17K te besteden hebben en nog wat duizendjes extra om hem te personaliseren.

Lees ook de uitgebreide rij-impressie van de Smart fortwo (mét dakje).

Comments

comments

Written By
More from Imke Walenberg
Melk + Chocolade = Ritsers
Roep je “Altijd weer die autodrop” of “Ze hebben het veel te...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *