Om je vingers bij af te likken: Alpine Vision Concept

Alpine

Alpine is terug, en hoe! Het merk heeft onder leiding van de Nederlander Michael van der Zande (voormaling directeur marketing bij Renault) een heerlijk model ontworpen: De Alpine Vision Concept.

Alpine

Ben je een kind van de jaren ’90 dan heb je grote kans dat dit merk je niets zegt. Alpine hing namelijk in 1995 na 40 jaar het logo aan de wilgen. Misschien wel het bekendste model dat ze ooit geproduceerd hebben is de mooie en klassieke A110.

Alpine

En laat nou net de Alpine Vision Concept op dit model gebaseerd zijn.  Net als vroegâh bemoedert Renault zich over het Franse automerk uit Dieppe en maakt het een échte Porsche-Cayman-killer  – tenminste dat hopen we. Een concurrent van de Alfa Romeo 4C wordt het zeker. De motor ligt overigens in het midden van de auto, voor ideale gewichtsverdeling.  We moeten echter nog even geduld hebben. Pas in 2017 kan je kwijlend aan de autoverkoper de sleutel komen vragen voor een proefritje met de Alpine.

Alpine

Grote kans dat de Alpine er dan bijna net zo uit ziet als het concept model wat in maart dit jaar tijdens de Autosalon van Geneve wordt onthuld, want maar 20% van het model gaat worden aangepast. Er is nog meer goed nieuws want Alpine heeft beloofd nog meer modellen te gaan maken. Dat gaat een feestje worden op de weg!

Alpine

Comments

comments

Lees ook:  Toyota C-HR: Nog steeds gemaakt om op te vallen
More from Evelin Dorssers
Knetteren op het circuit met de nieuwe Hyundai i30N
Men neme een aantal technische koppen gecombineerd met de Nürburgring. Voeg daar...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *