Driften met FemmeFrontaal!

driften

Een zondag in januari. Het ochtendzonnetje schijnt fel, het is onder nul buiten en het asfalt van het circuit in Lelystad is wit bevroren. Dé perfecte plek én dag om te driften met pro’s! Leren dansen op het asfalt, als een ballerina door de bochten glijden, dat is wat we willen! Maar lukt het ons ook?

Driften doe je op nat asfalt of op ijs, met gladde banden én off course een achterwiel aangedreven auto. Eentje met 200 pk is al lekker. Wij mochten plaats nemen in een van de blauwe BMW’s van de organisatie.

Een auto laten uitbreken en opvangen, een makkie, dachten we na onze race-ervaringen…. (knipoog). Nou ja, een makkie? Bekijk hier onze driftige pogingen om te driften, oftewel: het autoballet van FemmeFrontaal Evelin en Odiel

Wat is driften?
Driften is een rijstijl waarbij je als bestuurder speelt met én het gaspedaal, de remmen, de koppeling, de schakelbak én het stuur om de auto in een toestand van overstuur te houden. En dat zo lang mogelijk en bij elke bocht.Bij overstuur wil de achterkant van de auto je namelijk inhalen. Pas als je daar de controle over hebt, dan kun je dansen op het natte asfalt. Je zou denken, als vrouw, als alleskunner, als multitasker, zou dat peanuts moeten zijn!? Niets is minder waar, helaas. Hup, en daar ging weer een pirouette van de zaak. Arghhhh! Man man man, wat hebben we gevloekt en gelachen in de oude blauwe BMW. Maar heb je het eenmaal door – én dat kost vlieguren – dan is het een ware uitdaging om de drift vast te houden.

Lees ook:  De gevolgen van een vies auto-interieur

driften

Waarom zou je driften?
Driften is da bomb. Het geeft onwijs veel energie als je de auto onder controle weet te houden en het geeft adrenaline als je weet de drift continueren, al is het maar in twee bochten.

Wat heb je er eigenlijk aan, dat driften?
Wie een beetje kan driften kan ook beter reageren op onverwachte situaties in het dagelijks verkeer. En dat is het allerbelangrijkst.

driften

Ook op driftavontuur?
Wij hebben de training gevolgd bij www.driftsport.nl en hebben een te gekke ochtend meegemaakt. Dus ben je vrouw – of man – en heb je al wat ervaring met racen of lekker prutsen met je achterwiel aangedreven auto? Dan mogen we van Driftsport.nl 10% korting weggeven op deelname aan een cursus.

Deelname met eigen auto met 1 bestuurder: €130,-
Extra bestuurder: €25,- per persoon
Deelname met Driftsport BMW: €295,- per persoon
Je deelt een auto met een mede-cursist
Alle bedragen zijn inclusief BTW en alle bijkomende kosten zijn inbegrepen.

Gebruik maken van de korting?
Schrijf je dan voor 1 mei in via de website van www.driftsport.nl. Vermeld in het opmerkingenveld: femmefrontaal. Pas dan kom je in aanmerking voor de korting (ook voor mannelijke fans van FemmeFrontaal).

Evelin: “Fantastisch om je wagenbeheersing te verbeteren, de organisatie van Driftsport.nl weet wat ze doen en brengen het goed over op de deelnemers.”

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Elektrisch rijden en de zakelijke lease revolutie
Het zakelijk leasen van een elektrische auto is niet meer weg te...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *