Onze blunders in het verkeer

Blunders

Kijk, het is natuurlijk duidelijk dat vrouwen veel beter kunnen rijden dan mannen. Dat wij meerdere dingen tegelijk (goed) kunnen doen en dat wij veel meer overzicht hebben op de weg. Maar ook wij maken, heel soms, weleens een fout. Een klein foutje. Af en toe. Of misschien toch iets vaker dan we willen toegeven, want de redactie van FemmeFrontaal kwam wel heel snel op de onderstaande lijst met zelf gemaakte blunders in het verkeer.

Onze blunders:

 1. Zo vertelde één van de Femmes Frontaal (we houden het natuurlijk wel lekker anoniem) dat zij – lang heel lang geleden – al rijdend allemaal rare piepjes hoorde. Dus ze stopte, deed de motorkap omhoog, belde haar broer en vervolgens de ANWB. Niemand die de oplossing had. Wat bleek: het was de TomTom die iedere keer piepte bij het overschrijden van de maximumsnelheid.
 1. Of wat dacht je van ons redactielid dat uitgerekend met inparkeren naast haar huis, iets wat ze al wel 100 keer heeft gedaan, het achterlicht kapot reed. Door dit keer net iets te ver naar achteren te rijden, precies tegen die gesnoeide tak van die ene boom aan die daar ook al jaren staat. En een kapot achterlicht bij dat bepaalde type auto betekent dat niet alleen dat achterlicht, maar de hele unit over de hele achterkant vervangen moet worden. Euh…. sorry!
 1. Ook de testritten in nieuwe modellen brengen nog weleens wat haperingen met zich mee: Het is toch vrij gênant als je een Lexus van een ton na een potje tanken niet aan de praat krijgt. Of consequent Porsj blijven zeggen in plaats van Porsche. En dat je dan die 200K Porsche/Porsj in zijn achteruit zet in plaats van de vooruit. Terwijl je natuurlijk net op dat moment vol op het gas trapt om heel stoer hard weg te rijden. En je er dus bijna een heel duur amfibievoertuig van had gemaakt. Want er lag een groot meer achter…
 1. Of dat je de eerste keer in de nieuwe C Klasse rijdt en je heel hard aan het zoeken bent naar de automaat pook: “Waar is die bloody pook!” Maar dat je hem toch echt niet kan vinden in het middenconsole. En dat je dat aan niemand durft te vragen, want dan sta je toch echt wel voor schut. En uiteindelijk blijkt dat de auto een stuurpook blijkt te hebben. Dus….Blunders
 1. Maar mijn favoriete blunder is die van een kennis van me, die een extra rondje reed op de ring van Amsterdam reed omdat ze haar afslag miste. En die vervolgens voor de zekerheid toch maar een bevriende Amsterdammer ging bellen om te checken of de ring wel echt rond is.
 1. En wie kent niet de volgende schaamtevolle momenten:
 • Heb je eindelijk eens de mogelijkheid om goed door te kunnen rijden en dan rij je vol gas langs een undercover cop!
 • Diagonaal achteruit inparkeren, Damn. Lukt nooooooit in een keer!
 • Wegwerkzaamheden in de stad. En opeens rij je op de trambaan. En hoe dat komt? Geen idee!
 • Shit ik moet keren. Weet je wat, ik rij wel door en sla wel 3x rechtsaf dat is makkelijker.
 • Hmm mijn stoel staat niet goed, ik zet hem wel even naar achteren, sta nu toch stil voor het stoplicht. Geen goed idee (tenzij je ervan houdt om liggend achter het stuur te zitten)!
 • Help, de stekker wil niet meer uit de hybride auto! Hoe dan?
Lees ook:  Meer auto-inbraken in de winter: zo verminder je het risico

Nou wij met de billen bloot zijn gegaan, willen we natuurlijk ook heel graag jullie grootste blunders in het verkeer weten. Dus kom maar op met die gênante momenten!

Blunders

Comments

comments

Written By
More from Manon Pleiter
Formule 1 voor dummies deel 2: de banden, straffen en vlaggen
Ben je na de sensationele overwinning van Max Verstappen op 15 mei...
Read More
0 replies on “Onze blunders in het verkeer”