Mitsubishi Space Star: Little Black Box

Mitsubishi Space Star

FemmeFrontaal Awesomeness

7 Comfort
7 Drive
6 High Heels proof
7 Flirt factor
8 Value for money
7

Alweer drie jaar geleden kwam de nieuwe Space Star op de markt. Hoewel de naam het wel doet vermoeden, is dit niet de opvolger van de oude MPV met dezelfde naam. De Space Star volgt namelijk de Colt op. FemmeFrontaal Rianne testte de compacte nieuwe Mitsubishi Space Star!

Flirt factor
Is de Mitsubishi Spacestar 1.2 instyle, een echte file flirter? Mits je zelf een leuke outfit en verleidelijke glimlach aantrekt, zou je met de Space Star in de file weleens sjans kunnen krijgen. De Mitsubishi heeft een stoer afgewerkte back to black neus met xenon koplampen en LED-stadslichten. Het leuke spoilertje achterop maakt hem extra schattig.

Mitsubishi Space Star

Comfort
Het interieur ziet er strak-in-zijn-velletje uit. De uitstraling en het gevoel is kwalitatief met hoogglans zwarte elementen en een mooi afgewerkte stuurtje. Dat laatste zagen we ook al terug in de nieuwe Mitsubishi Outlander PHEV. Een volwassen interieur, allesbehalve schattig dit keer. Het navigatiesysteem eenvoudig te begrijpen, scrolt lekker weg en is intuïtief ingedeeld. Een pluspunt is daarnaast dat je je smartphone eenvoudig kan koppelen met Android Mirrorlink of Apple Carplay, om zo je eigen apps te gebruiken terwijl je aan het sturen bent.

Mitsubishi Space Star
Mitsubishi Space Star

Drive
Okay, ik rijd nu in een automaat, geen handgeschakelde Mitsubishi Space Star, maar eigenlijk heb ik daarover niets te klagen. Mitsubishi levert hiervoor een knap staaltje techniek af in de Space Star. De transmissie neemt namelijk bij elk gewenst toerental in snelheid toe. Dat betekent dat de Space Star, zelfs bij snelheden boven de 130 km/u, minder dan 4.000 tpm maakt. Dat kunnen niet veel kleine concurrenten zeggen, zonder extra dorst te krijgen. Door het lage toerental bij hogesnelheden blijft de Space Star zuinig én bovenal stil. Het verbruik tijdens de test is slechts 6,3 liter per 100 kilometer.

Lees ook:  Renault 5 E-Tech Electric: de retrocar die je wél wilt hebben

Mitsubishi Space Star

High Heels proof
Helaas, er zit geen staand gaspedaal in, maar een hangend exemplaar. Dus dames, oppassen geblazen, voor het geval je hak vast blijft zitten tussen het matje en het hangende gaspedaal (knipoog).

Mitsubishi Space Star

Value for money
De Mitsubishi Space Star is een toffe auto voor een betaalbare prijs. Om hem file flirtwaardig te maken, moet je er zelf iets leuks van maken. Dat doe je door te kiezen uit de vele snoepgoedkleurtjes of opties zoals navigatie met smartphone koppeling, 15 inch lichtmetalen velgen en natuurlijk cruise control. De geteste Mitsubishi Space Star 1.2 Instyle handgeschakeld is er vanaf 16.790 euro. Ga je voor het échte gemak, dan kies je voor de Mitsubishi Space Star 1.2 Instyle automaat, deze is er vanaf: 18.590 euro.

Foto’s: Raymond Zonneveld

Comments

comments

More from Rianne Bergman
Peugeot 308 GTi 2017: Gotta love Coupe French!
“Ik trek de Peugeot 308 GTi aan als mijn favoriete sneakers en...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *