Formule 1: op wie of wat moet je letten?

formule 1

Ook helemaal fan van Max Verstappen na zijn sensationele overwinning op 15 mei 2016? Dan heeft het Formule 1-virus jou ook te pakken. Ben je een rookie op Formule 1-gebied en weet je niet goed waar je op moet letten? FemmeFrontaal presenteert speciaal voor jou ‘Formule 1 voor Dummies’! In een vierluik legt FemmeFrontaal Manon je alles haarfijn uit:

Deel 1  Formule 1 voor dummies  | Het raceweekend

Een Formule 1 weekend bestaat uit twee vrije trainingen op vrijdag, een derde vrije training, kwalificatie op zaterdag én de échte race op zondag! Een race bedraagt in totaal 305 kilometer. Gemiddeld zijn dit ongeveer 60 rondjes, maar dit is uiteraard afhankelijk van de lengte van het circuit. Lees snel verder om te zien wat er van Max wordt verwacht in het raceweekend!

Deel 2  Formule 1 voor dummies | De banden, straffen én vlaggen

De Formule 1 bestaat uit ontelbaar veel spelregels. De vlaggen zijn erg belangrijk in de Formule 1. Deze geven bepaalde waarschuwingen aan de coureurs op de baan. Ook aan het wisselen van banden zijn allerlei regels opgesteld. FemmeFrontaal heeft de belangrijkste regels voor je samengevat, lees snel verder!

Deel 3 Formule 1 voor dummies | Op welke teams moet je letten?

Hoeveel coureurs heeft één team? En wie is Max zijn mattie? Op wie moeten we letten? En wie wint er al-tijd? Naming and shaming, FemmeFrontaal heeft alle coureurs op een plaatje vastgelegd inclusief de teams. Nieuwsgierig wie bij wie hoort?

Deel 4 Formule 1 voor dummies | Formule 1-termen

DRS, compound, gele vlag, onderstuur, overstuur, drive through penalty… In lastige termen bedenken is de racewereld goed. In dit artikel  zetten de belangrijkste formule 1-termen voor jou op een rijtje en leggen je uit wat het betekent!

Lees ook:  Meer auto-inbraken in de winter: zo verminder je het risico

Wij wensen heel veel plezier met de komende race!

Comments

comments

Written By
More from Manon Pleiter
Behind every great man….
Max Verstappen: de boy wonder van de Nederlandse autosport, de jongste Formule...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *