4 x handige apps voor on the road!

handige apps

Jazeker, de smartphone. Verslaafd. Ik ga de deur niet uit zonder telefoon. Ben jij ook zo’n telefoonliefhebber? Had jij in maart ook de nieuwe iPhone SE al vooruit besteld? Dan is het ook voor jou waarschijnlijk erg lastig om tijdens het rijden van je smartphone af te blijven. Alles wat je niet handsfree kan doen brengt niet alleen jezelf, maar ook andere bestuurders en passagiers in gevaar. Gelukkig zijn er een hoop handige apps die het rijden juist veiliger en misschien ook een stukje leuker maken! Dit zijn de favoriete apps van FemmeFrontaal voor onderweg.

4 x handige apps voor on the road:

1. Spotify
Eén van onze favoriete apps, binnen en buiten de auto, is Spotify. Een goed nummer op de achtergrond maakt alles beter, of je nu aan het sporten bent, de woonkamer stofzuigt of achter het stuur zit. Het hebben van een audio snoer voor je telefoon in je auto is wel een must, want je wilt natuurlijk luidkeels mee kunnen zingen met Spotify’s “songs to sing in the car” lijst zonder jezelf te moeten horen. Maak of selecteer van te voren jouw ideale achter het stuur playlist en je bent de hele weg van goede tunes voorzien.

2. Auto reply
Ben jij nou zo’n iemand die het toch wel erg moeilijk vindt om niet even snel te kijken wie je precies appt? Blijven je handen jeuken nadat je dat geluidje van een nieuw bericht hoort en pak je hem het liefst uit je zak om even snel te reageren? We snappen het helemaal en kennen het gevoel, maar erg veilig is het niet. Daarom zijn wij erg blij met apps als “Auto Reply” van Veilig Verkeer Nederland. Je kunt de app zo instellen dat hij automatisch activeert wanneer je sneller gaat dan 10 km/h. De app zorgt er dan voor dat je telefoon niet overgaat en dat er een automatisch sms’je wordt verzonden naar de gene die jij probeert te bereiken. Nu kun je rustig autorijden zonder de verleiding om naar die telefoon te grijpen. Auto Reply is beschikbaar in de Google Play store. In de iPhone app store konden we hem helaas niet vinden. Een goed alternatief is de “OFFLINE – Auto Reply & Out of Office for iPhone” app.

Lees ook:  Buckle up met Lexus (en Beyoncé)

3. TankService
Goedkoop tanken? Dat willen we natuurlijk altijd. Met de DirectLease TankService weet jij overal en altijd het goedkoopste tankstation in de buurt te vinden. Dit doe je natuurlijk wel voor vertrek of aan de kant van de weg. Je vindt de app in zowel de Google Play als de app store.

4. Flitsmeister
En dan als laatste, een app die bij veel autorijders wel bekend zal zijn is Flitsmeister. Toch zetten we hem in het rijtje, want hoe handig is het om te weten waar je wanneer geflitst kunt worden als je even (Oost-Indisch) niet op je snelheid let? De app is op je iPhone te vinden in de App store. Voor Android gebruikers raden we de app “Het Verkeer” aan. Bonus punten, beide apps vertellen je niet alleen waar de flitsers staan, maar ook waar de huidige files zijn.

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Hello handsome! De nieuwe Fiat 124 Spider
Na bijna 50 jaar is er een wedergeboorte van het iconische Italiaanse...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *