Meest sportieve team tijdens Ladies Economy Run

Ladies Economy Run

Het voelt een beetje alsof je bij je oma in de auto zit. Maar je moet er wat voor over hebben om de Ladies Economy Run van Peugeot te winnen. En laat ik het maar direct opbiechten: wij hebben het verprutst. Team FemmeFrontaal & L’Officiel reed 1l op 18 km over in totaal 159 km. Dat is té sportief. In tegenstelling tot de winnende dames; zij reden 1l op 34 km. Ja, daar mag voor geapplaudisseerd worden!

FemmeFrontaal & L’Officiel in actie tijdens Ladies Economy Run


Ladies Economy Run

De Ladies Economy Run is een jaarlijks evenement dat deze keer in samenwerking met Peugeot Nederland werd georganiseerd met als hoofdsponsor Total Nederland. De competitie verliep volgens een professioneel opgezette route met een officieel routeboek en volgens het te rijden bolletje/pijltje systeem mét een hoop opdrachten erbij. Flink opletten dus. Of gewoon genieten van de route. De route liep onder meer door het Gooi en van Maarssen naar Nieuwersluis.  Echt een aanrader voor roadtrip liefhebbers. Prachtige natuur, indrukwekkende kastelen en landgoederen, rustieke theekoepeltjes en plezierbootjes op de vecht. Rustpunt om met elkaar ervaringen uit te wisselen was restaurant De Kastanjehof in Lage Vuursche, waar een toplunch werd geserveerd en een kleine  van L’Oréal Nederland over huidverzorging. It’s a girls day out.

Ladies Economy Run

Ladies Economy Run

Dé aanleiding voor het Peugeot event is het feit dat vrouwen een steeds groter deel van de automarkt bepalen. Ruim 40% van de auto-eigenaren is vrouw en in gezinssituaties beslist de vrouw vaak welke auto er wordt aangeschaft. Of een auto zuinig is, is een belangrijke factor voor de aanschaf ervan. Je wilt immers geld overhouden voor andere leuke dingen!

Lees ook:  Alfa Romeo 33 Stradale: a più bella!

Ladies Economy Run

Wij reden in de Peugeot 308 SW 1.6 BlueHDI met 120 pk en dat leidde dus tot uiteenlopende uitslagen! Van té sportief (laat ik het maar positief benaderen) tot ultra zuinig voor een praktijktest. Waarom wij zo sportief *kuch* hebben gereden? Wij hebben regelmatig van bestuurder gewisseld en kwamen ontelbaar veel tractoren, vrachtwagens, hobbels, fietsers, stoplichten, babyboomers, Toyota Yarissen en Cantaatjes tegen die de boel behoorlijk ophouden (knipoog). Wat is nu de sleutel tot zuinig rijden? Een paar tips (die wij niet structureel hebben toegepast omdat het té gezellig was in de auto):

– weinig remmen,
– niet inhalen en lekker in de slipstream blijven rijden (oeps),
– niet te weinig toeren maken en niet te veel toeren maken,
– niet te vroeg opschakelen,
– airco uit,
– ramen dicht (dan liever weer de airco aan),
– uit laten rollen bij kruispunten en stoplichten,
– gelijkmatige snelheid bij laag toerental in hoogste versnelling,
– cruise control aan op lange stukken,
– én natuurlijk gebruik maken van het start- en stopsysteem van de auto.

Ladies Economy Run

Eindpunt van de Ladies Economy Run, je raadt het al, was het Total Tankstation. En ik geloof dat Total behoorlijk blij met ons was! Winnaar werd de equipe die de minste strafpunten kreeg bij het spotten van letters, het afstempelen onderweg én de geringste brandstofhoeveelheid had gescoord.

Ladies Economy Run

#peugeot  #peugeotLER2016  #ladieseconomyrun  #totalnederland

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Special reporter Anette over AutoWeek Live
Reporter voor een dag, op Autoweek Live in Lelystad, voor Femme Frontaal....
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *