Nieuw bij FemmeFrontaal: High Heels Rating

Nieuw bij elke rij-impressie van FemmeFrontaal: een 'High Heels Rating'. Met dank aan lezeres Marlinde die ons op het idee bracht! Ontspannen én veilig autorijden mét pumps vinden vrouwen belangrijk.

Nieuw bij elke rij-impressie van FemmeFrontaal: een ‘High Heels Rating’. Met dank aan lezeres Marlinde die ons op het idee bracht! Ontspannen én veilig autorijden mét pumps vinden vrouwen belangrijk.

Uit Australisch onderzoek blijkt dat 40% van de vrouwen met pumps (soms zelfs met stiletto’s) rijdt. Daarom besteedt het ene merk er veel zorg en aandacht aan, het andere merk totaal niet: pedalen die pump-proof zijn. Met als gevolg; een verkrampte voet na een lange rit in de auto, of een gevaar op de weg.

Over rijden met hoge hakken zijn de meningen sterk verdeeld. De realiteit is: als je al niet met pumps kan lopen, rij er dan ook niet mee. En soms kan het ook echt veiligheidsrisico’s met zich meebrengen, daar zijn we ons wel degelijk van bewust. Terwijl je misschien het gevoel hebt dat je volledige de controle hebt in je Prada’s, met hoge hakken kun je soms niet veilig de hiel van je voet verankeren aan de vloer. De hakken kunnen vastlopen en gevangen raken onder het pedaal, met als gevolg dat je een fractie van een seconde te laat bent om te reageren in een gevaarlijke situatie. Maar niet bij iedere auto. Pedaalpositie, pedaalhoogte, pedaalgrootte, stroefheid, materiaal, pedaalslag etcetera. Allemaal belangrijke punten die het rijden met pumps wel of niet veilig en /of aangenaam maken. En omdat wij (FemmeFrontaal testredacteuren) altijd auto’s testen mét pumps, zelf de Nissan 370Z Nismo, voeren we met terugwerkende kracht én bij alle nieuwe rijtesten van FemmeFrontaal – schaal van 1 t/m 5 – een ‘High Heels Rating’ in.

Lees ook:  Alfa Romeo 33 Stradale: a più bella!

Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen met rijden op hoge hakken. Hoe ijdel ben jij als je in je auto rijdt? Ben je zeker van je zaak als je met hakken aan rijdt of staat veiligheid bovenaan en heb je altijd een paar kekke sneakers in de auto liggen? En met welke auto’s heb je goede pump-ervaringen? Of juist slechte pump-ervaringen? We willen het allemaal weten. Je kunt hieronder reageren en/of de poll voor ons invullen.

Draag jij hoge hakken tijdens het rijden?
  
pollcode.com free polls 

Comments

comments

More from Odiel Mennink
5 x hulp bij autopech
Je trouwe vierwieler brengt je vaak moeiteloos van A naar B, maar...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *