Autoverzekeringen voor vrouwen

Het vinden van de juiste autoverzekering is als het vinden van het juiste jurkje. Je vergelijkt prijzen, googled je suf, vraagt je vrienden op Facebook en beslist tot slot, na lang wikken en wegen, welke verzekering jou verdient!

Het vinden van de juiste autoverzekering is als het vinden van het juiste jurkje. Je vergelijkt prijzen, googled je suf, vraagt je vrienden op Facebook en beslist tot slot, na lang wikken en wegen, welke verzekering jou verdient!

Autoverzekeringen voor vrouwen
Het is statistisch aangetoond: wij vrouwen maken veel minder brokken in het verkeer dan mannen. Mannen rijden vaak harder en rijden ook veel vaker onder invloed van alcohol. Maar liefst 92 procent van alle verkeersovertredingen worden veroorzaakt door mannen en 75 procent van alle verkeersdoden zijn mannelijk. Daarom hebben we misschien ook wel het recht op een andere en voordeligere polis. Gelukkig zijn er aanbieders van autoverzekeringen die hiermee rekening houden.

Mannen sturen beter, vrouwen rijden beter
Er zijn door de jaren heen heel wat wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar het rijgedrag van beide seksen. Vaak geven we toch toe dat mannen beter een voertuig kunnen besturen, dit zal wel door de liefde komen. Gek genoeg hebben ze nu eenmaal een voordeel als het gaat om ingewikkelde mechaniek en techniek. Maar ja, door het welbekende stofje testosteron wordt dit voordeel vaak teniet gedaan. Mannen gaan daardoor veel onbesuisder rijden, vaak onder invloed of zonder gordel. Er is daardoor wetenschappelijk aangetoond dat vrouwen beter rijden dan mannen:
– De universiteit van Bradford verklaarde: “doordat vrouwen oestrogeen aanmaken zijn ze beter in staat om dagelijkse taken zoals autorijden uit te voeren. Ze zijn langer geconcentreerd en houden zich beter aan de regels”.
– De universiteit van Heidelberg stelde het volgende: “vrouwen kunnen beter omgaan met stress en vertonen veel minder agressief rijgedrag”. Maar liefst 70 procent van de onderzochte mannen vertoonden ruziezoekend en agressief rijgedrag.

Lees ook:  XPENG P7 Performance: De proef op de som

De verschillende autoverzekeringen
Er zijn in Nederland drie verschillende autoverzekeringen voor zowel de man als de vrouw. Allereerst is er de verplicht gestelde WA-verzekering. Mocht je toch een ongeval veroorzaken, dan is de schade bij die ander, of diens voertuig in elk geval gedekt. Het is wellicht verstandig om daarnaast een beperkte casco verzekering af te sluiten bij je WA-verzekering. Je bent daarmee verzekerd tegen allerlei oorzaken waar jijzelf niets aan kan doen. Bijvoorbeeld tegen natuurrampen, brand, diefstal en andere vormen van vandalisme. Als je een nieuwe auto gekocht hebt, of een jonge occasion hebt aangeschaft dan is een All Risk verzekering een verstandige keuze. De schade aan je eigen auto is daarmee ook gedekt en daarmee kan je enorm besparen op je eigen risico.

Extra services
Er zijn drie aanbieders die zich voornamelijk op vrouwen richten, maar ook de grotere verzekeraars bieden extra opties aan. Extra diensten zoals het verzekeren van je handtas is daar een van. Ook is gratis service voor het vervangen van lampjes, je bandenspanning controleren en vervangend vervoer in binnen- en buitenland regelen een mogelijkheid. Houdt er wel rekening mee dat niet iedere vrouwenverzekering auto’s dekt boven de 70.000 euro aanschafwaarde. Alsof vrouwen alleen maar in kleine gebakjes rondrijden?  Alle powervrouwen in powerbakken raden we dan ook aan een oldschool mannenverzekering af te sluiten.

Vergelijk alle autoverzekeringen voor slimme premies
Mannen zullen het niet snel toegeven dat vrouwen eigenlijk veel beter kunnen rijden. Over het algemeen maken we kortere uitstapjes. Bijvoorbeeld naar winkels of om de kids naar school te brengen. Het is dan ook zo dat we ongeveer 6500 kilometer minder maken dan mannen per jaar. Wel zo fijn als je dan een polis kan vinden die rekening houdt met het aantal jaarlijkse kilometers. Met behulp van de vergelijkingstool van bijvoorbeeld Netpolis kan je dit eenvoudig checken. Op die manier vind je de prettigste polis die het beste bij jou past. Als je eenmaal besloten hebt, kunnen ze direct de verzekering voor je afsluiten.

Lees ook:  Zes mythes over de (vrouwelijke) crashtestdummies

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Honda CR-V: de SUV-hit uit Amerika
De nieuwe Honda CR-V, al een klein poosje op de markt en...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *