Column Evelin: Auto Overlevingskit

Daar stond ik dan, voor de zoveelste keer in de file op de snelweg. Het stond ramvast en tot over maat van ramp vonden de weergoden dat ook om te janken, dus kwam de regen met bakken uit de hemel. Aangezien ik nu toch niets beters te doen had bedacht ik: ‘Welke spullen heb ik eigenlijk in mijn auto liggen mocht ik hier nog uren op deze plek vast blijven staan?’ Tot mijn schrik bleek dat het op een rolletje drop en wat rondslingerende etensresten, bar weinig was!

Daar stond ik dan, voor de zoveelste keer in de file op de snelweg. Het stond ramvast en tot over maat van ramp vonden de weergoden dat ook om te janken, dus kwam de regen met bakken uit de hemel.  Aangezien ik nu toch niets beters te doen had bedacht ik: ‘Welke spullen heb ik eigenlijk in mijn auto liggen mocht ik hier nog uren op deze plek vast blijven staan?’ Tot mijn schrik bleek dat het op een rolletje drop en wat rondslingerende etensresten, bar weinig was!

Dat zette me aan het denken, want ik ben geen typische survivor. Ik gruwel al van tentvakanties waar je in je slippertjes met je rolletje wc-papier onder je arm midden in de nacht tussen allerlei insecten een weg moet banen naar het toilet. En programma’s als Expeditie Robinson vind ik prima, maar dan wel kijkend vanaf de bank met een wijntje in mijn hand.
Meteen nam ik het besluit om mijzelf ‘survivalproof’ te maken, in geval van nood.  Aangezien ik toch vast stond in de file heb ik meteen een lijstje gemaakt van al het noodzakelijke wat ik vind dat een vrouw in haar auto zou moeten hebben. Hier komt ie (in willekeurige volgorde):

 • Life hammer: een hamertje waarmee je een autoruit in kan slaan (of iemand zijn hoofd als die je bedreigd (maar dat heb ik niet gezegd natuurlijk) met aan de andere kant een mesje waarmee je je gordel (of iets anders) kunt lossnijden.
 • Gevarendriehoek en oranje hesje: hoewel zo’n hesje nou niet echt de laatste creatie van Victor en Rolf is val je er wel mee op en dat is precies de bedoeling.
 • Verbanddoosje: net zoals thuis alleen dan in handzamer formaat. De inhoud is ook in geval van geen nood handig mocht je ineens allemaal dode punten in je haar zien en je dringend een schaartje nodig hebt.
 • Water:  iets anders kan ook zolang het maar hydrateert. Uitdroging van ons lichaam willen we natuurlijk ten alle tijden voorkomen.
 • Mueslireep: niet bepaald  Michelin-ster voedsel maar de reep vergaat niet snel en is (redelijk) voedzaam.
 • Telefoonoplader: ken je die films waar de accu van je telefoon net leeg is op het moment dat jij hem ECHT nodig hebt…
 • Zaklantaarn: licht in de duisternis
 • Lucifers: voor als die verrekte zaklantaarn niet werkt of voor het creëren van een warm vuurtje.
 • Deken: ter bescherming en om je lijf op te warmen bij kou.
 • Wegenkaart: ken je die nog? Prehistorisch maar toch echt onmisbaar als de techniek  het begeeft.
 • Pen en papier: mocht je weg moeten bij je auto kan je altijd een bericht achterlaten waar je naar toe bent.
 • Startkabels: als je accu leeg is en je alleen wat juice van een andere auto nodig hebt. Is net als een condoom, je kan wel aan de ander vragen of hij deze bij zich heeft, maar je kan ze maar beter zelf bij je hebben.
 • Reservewiel (en krik) of reparatiekit: in het geval van een lekke band kan je deze zo vervangen of, reparen met de reparatiekit waarmee je tijdelijk weer een stuk kan rijden.
 • Je eigen beautykit: met lipstick, parfum enz, enz. Je weet natuurlijk nooit wie je tegenkomt…
Lees ook:  Afleidingen in het verkeer kunnen je duur komen te staan

Volgens mij was dit het wel.  De file is inmiddels opgelost dus op naar de winkels om het aan te schaffen. Ik voel me meteen een stuk geruster. Laat ik afsluiten met een slogan van mijn moeder: “Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid!”

Comments

comments

More from Evelin Dorssers
De Galaxy Girls pakken tweede plek in de Junkyardrace!
Het is nog donker als ik om 7u30 met mijn auto het...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *