Wie weten er meer over het verkeer: mannen of vrouwen?

Deze strijd moeten wij vrouwen helaas verliezen. Mannen scoren gemiddeld een 6,3  en vrouwen een 5,9 op de test over verkeerskennis. Op zowel voorrangsregels, nieuwe regels, borden én het voertuig, scoren vrouwen slechter dan mannen.

De meesten fouten worden gemaakt bij de vraag over het puntenrijbewijs. Wist jij bijvoorbeeld dat de puntentelling in het verkeer in niet alleen geldt voor jongeren met een puntenrijbewijs? Nope. Voor iedereen. Fijn. Weten wij dat ook weer! Even los van de man/vrouw discussie. Jongeren weten over het algemeen meer over de regels in het verkeer dan ouderen. En het is een open deur, maar hoe langer je in het bezit bent van je rijbewijs, hoe minder verkeerskennis. Personen ouder dan 40 jaar scoren over het algemeen lager dan personen jonger dan 40 jaar, vooral op verkeersborden en –regels.

Ook mensen die jaarlijks kilometers vreten hebben meer verkeerskennis. Automobilisten die minder dan 7.500 km per jaar rijden, scoren gemiddeld een 5,9 op de test. Mensen die jaarlijks meer dan 50.000 km rijden, hebben een gemiddelde score van 6,7.

Wie weet er bij jou thuis het meeste over het verkeer?

Generali voerde de Verkeerskennistest uit onder ruim 1.400 Nederlanders.

Photo: Flickr Creative Commons

Comments

comments

Lees ook:  Next level elektrisch rijden met de nieuwe Peugeot E-3008
Written By
More from femmefrontaal
Wie verdient er volgens jou een weekendje rijden in een gloednieuwe Mazda MX-5? (WIN!)
Deze maand pakken we het, in samenwerking met Mazda Motor Nederland, iets...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *