Tips voor het besparen op je autoverzekering

autoverzekering

Bij een auto komen behoorlijk wat kosten kijken. Niet alleen als het gaat om de aanschaf en brandstof, maar vergeet ook niet de verzekering die iedere maand betaald moet worden. Wil jij weten hoe je op je autoverzekering wat kunt besparen? Dan hebben wij vier tips voor jou!

Bespaar op kilometers
Voor een verzekeringsmaatschappij betekent het hoe minder kilometers, hoe kleiner de kans op schade. Als jij niet veel kilometers rijdt, is je premie sowieso al lager dan wanneer je veel rijdt. Nu denk je wellicht dat je gewoon een laag aantal kilometers kunt opgeven en veel kunt rijden, maar dit zullen ze in de garage ook doorhebben. Wees er dus wel eerlijk in!

Betaal zelf
Je kunt voor iedere kleinigheid de verzekering inschakelen, maar of dit zo verstandig is, is maar de vraag. Stel je voor dat je een klein deukje of krasje hebt. Iets dat snel te verhelpen is en ook geen honderden euro’s zal kosten. Wanneer je de verzekering hiervoor gebruikt, gaat je maandelijkse premie meteen weer omhoog. Je bent dan vaak duurder uit dan wanneer je het eens zelf betaalt. Veel handiger dus.

Wat heb je echt nodig?
Bedenk wat je echt nodig hebt in de verzekering. Het is eigenlijk net als met een zorgverzekering. Als je nooit iets met je gebit hebt, waarom verzeker je je er dan toch voor? Je geeft dan onnodig geld uit, en met de auto is dat precies hetzelfde. Verzeker je alleen voor de dingen die jij nodig vindt.

Vergelijk
Ten slotte is het vergelijken van autoverzekering erg belangrijk. De ene verzekeraar kan tientallen euro’s duurder zijn dan de andere terwijl je gewoon hetzelfde pakket hebt. Vergeet ook niet om wat reviews online op te zoeken over de verzekeraar die je op het oog hebt. Kijk of andere mensen er goede ervaringen mee hebben. Je kunt beter iets meer betalen voor goede ervaring dan minder voor een slechte verzekeraar.

Lees ook:  Hier moet je op letten bij het kopen van een telefoonhouder voor in de auto

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Zakenauto van het jaar 2017 is… de Opel Astra!
Het jaar is nog niet om of de grootste leasemaatschappijen in Nederland...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *