Met een lekke band door Parijs rijden. Gewoon, omdat het kan!

driveguard

27% van de pechgevallen langs de kant van de weg heeft te maken met een lekke band! Bandenleverancier Bridgestone snapt dit en heeft hier een oplossing voor en FemmeFrontaal testte het uit in hartje Parijs!

Damn. Je bent bent met een band door een spijker gereden. Net op het moment dat je haast hebt, arghhh, aan de onderzoekscijfers te zien hebben veel mensen dit al meegemaakt. Hoe kun je dit nou voorkomen? Nou, echt voorkomen dat je band lek raakt, kan niet. Maar je kunt wel voorkomen dat je niet langs de kant van de weg hoeft te staan met je auto. Wel zo veilig. Bridgestone heeft daarom de Driveguard band geïntroduceerd waarmee je 80 km lang met een lekke band door kan blijven rijden op een snelheid van 80 km/ uur. En dat terwijl er nauwelijks aan rijcomfort wordt ingeleverd. Aan je stuur voel je natuurlijk wel dat er een autoband lek is, maar het wordt nooit gevaarlijk.

Bijkomend voordeel is dat deze band onder elk automerk te monteren is wat een TPMS (bandenspanningcontrole systeem) heeft. Vanaf november 2014 is dit systeem trouwens verplicht op elk nieuw automodel.

Is dit dan niet hetzelfde als de rumflat banden die bijvoorbeeld onder BMW’s wordt geplaatst? Op een cruciaal verschil na: als je met een lekke runflat band rijdt voel je dit enorm in je stuur en het rijcomfort wordt echt een stuk minder.

Check hier mijn Bridgestone Driveguard bandentest in hartje Parijs! En mocht je je afvragen wat doet Odiel in een Firestone busje? Firestone, het zusje van Bridgestone, daagde ons uit! (knipoog)

Lees ook:  Next level elektrisch rijden met de nieuwe Peugeot E-3008

Lees ook de test die Evelin al eerder maakte met de Driveguard band, dit keer met écht een spijker in de band!

Comments

comments

More from Odiel Mennink
 Alpine A110 Légende: Liefde vanaf versnelling één
Terwijl ik triomfantelijk alle burgerbakkies op de snelweg inhaal, zie ik mensen...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *