Tips voor bij het autoshoppen

autoshoppen

Waar moet je op letten, welke vragen moet je stellen en waar begin je eigenlijk met je zoektocht? Het aanschaffen van een nieuwe auto kan knap lastig zijn. Gelukkig zijn wij er om je een handje te helpen en stelden een lijst samen met de beste tips om jou vooruit te helpen in het vinden van jouw droomwagen.

1: Laat je vent thuis
Onze absolute nummer één tip bij old school autodealers. Natuurlijk is het fijn als je een vriend heb met autokennis die je mee kan nemen, maar laat hem eerst lekker thuis. Veel vrouwen voelen zich genegeerd zodra ze met een man bij de dealer binnenlopen. Automotive pro Odiel Mennink: “Zodra je een man meeneemt voeren ze het gesprek automatisch met hem en gaan ze ervan uit dat jij alleen geïnteresseerd ben in hoe de auto eruitziet of hoeveel van mijn spullen ik erin kwijt kunnen. Hoe clichématig het ook klinkt, in veel gevallen is dat nog steeds zo”.  Wil je niet alleen, neem een vriendin mee.

2: Doe je huiswerk
Het voorwerk begint thuis al. Voor je überhaupt bij autodealers op bezoek gaat is het belangrijk om je huiswerk te doen. Zet op papier waar je naar op zoek bent in een auto en kijk online naar verschillende opties. Door je tijdens het kopen van een auto aan je lijstje te houden wordt je minder makkelijk afgeleid door verkooppraatjes.

3: Kies het juiste moment
Ben je op zoek naar extra informatie en wil je niet meteen richting verkoop gepusht worden? Dan is het een goed idee om op een doordeweekse ochtend een kijkje te gaan nemen bij de dealer. De verkopers zullen meer tijd voor jou en je vragen hebben dan in een druk weekend.

Lees ook:  FemmeFrontaal reed mee in de beroemde Zoute Grand Prix van België

4: Stel de juiste vragen
Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig kun je hier thuis al over nadenken en dit is dan ook het moment om die vriendin of vriend met autokennis in te schakelen om met je mee te denken.

5: Loop niet te hard van stapel
Dit klinkt heel logisch maar in het moment zelf wordt dit vaak vergeten. Laat niet te erg merken dat de auto voor je neus je absolute droom auto of perfecte match is. Autodealers zijn namelijk slimme inkopers en hebben dat gelijk door. Er is niks mis met kijken naar vergelijkbare opties, misschien vind je wel een andere auto die ook aan al je eisen voldoet en je minder kost. Neem de tijd dus.

6. Ga zelf rijden
Dé enige echte manier om erachter te komen of je auto jouw perfecte match op wielen is door een proefritje te maken. Als je de auto maar een kwartiertje mee mag van de autodealer, niet doen. Minimaal twee uur heb je toch echt nodig om de auto goed te testen en te laten zien aan je vrienden en familie. Past hij echt wel bij mij? Wat is de technische staat van de auto? Etc. Laat je niet opjagen door de verkoper. Er is altijd weer een andere auto.

7: Schakel de Car Stylist in, jouw personal autoshopper!
Met deze tips moet het vinden van jouw perfecte match op wielen toch een stuk makkelijker worden. Kun jij nog steeds wat extra hulp gebruiken? Neem dan een kijkje op de nieuwe website van FemmeFrontaal’s Car Stylist! De Car Stylist begeleidt je gedurende het aankoopproces en zorgt ervoor dat je verleid wordt buiten de gebaande autopaden te denken. Je wordt gestimuleerd om testritjes te maken met auto’s waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben. Dat scheelt je veel kostbare tijd en geld!

Lees ook:  Zes mythes over de (vrouwelijke) crashtestdummies

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
AutoRAI test: droomrijder of joyrijder?
Ben jij een droomrijder of joyrijder? Hoe vind je de auto die...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *