Zo voorkom je startproblemen

startproblemen

Helaas hebben we het moment allemaal wel eens meegemaakt. Een aantal outfits en een gebroken nagel verder ren je eindelijk de deur uit. Je kan nog net op tijd bij je afspraak aan komen en 10 km per uur te hard moet een keertje kunnen toch? Maar daar denkt je auto anders over. Je draait de sleutel om en… er gebeurt helemaal niks. Je eerste gedachte is een lege accu, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn.

Wanneer startkabels je probleem niet kunnen oplossen heb je waarschijnlijk last van één van de volgende startproblemen.

Oud benzinefilter
Het komt niet heel vaak voor, maar dat je auto niet wilt starten kan aan je benzinefilter liggen. Een oud filter kan verstopt raken waardoor de benzine niet goed kan worden doorgepompt en de motor simpelweg niet genoeg brandstof krijgt. Makkelijk te voorkomen door het filter op tijd te laten vervangen.

De vonk slaat niet over
Ook de bougies en bougiekabels in je auto kunnen voor problemen zorgen wanneer zij niet op tijd vervangen worden. Zij zorgen voor de vonk voor de ontbranding in de motor. Als je auto niet wilt starten en het ligt niet aan je accu, dan is het ‘t zeker waard om deze even te checken.

Versleten tanden
Maar ook de startmotor, die het zware werk doen tot dat de bougies de vonk afgeven, kan voor dit probleem zorgen. De tanden in deze motor kunnen door ouderdom gaan slijten, waardoor de motor niet goed wordt aangedraaid.

Lees ook:  In deze auto's rijdt de rest van de wereld, en wij (nog) niet

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Editors choice: Top 10 zomerauto’s!
De zomer had zich een tijdje verstopt, maar nu komt hij toch...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *