Check de Abarth 595 Pista, pocket rocket first class!

Abarth 595 Pista

Abarth introduceert in gelimiteerde oplage een pocket first class: de Abarth 595 Pista! Pista (niet pasta) is italiaans voor circuit. Zijn roots, waar het snelle autootje zich het allerlekkerst voelt. Uiterlijk en innerlijk vind je daarom in de Abarth 595 Pista allerlei gadgets die verwijzen naar de racerij.

Abarth 595 Pista

Zoals een ‘Abarth Telemetry’ systeem waarmee je alle beroemde circuits, zoals Monza, Spa-Francorchamps of Red Bull Ring, kunt downloaden. Tijdens tracksessies is op het scherm een gedetailleerde kaart te zien en kan de bestuurder actuele input krijgen om zijn rondetijden te verbeteren. Bovendien zijn de sessies te allen tijde op te slaan voor een analyse.

Abarth 595 Pista

Hoe snel kun je optrekken met dit monstertje? Nou, behoorlijk snel. De 1.4 T-Jet benzinemotor met 160 pk is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Zijn topsnelheid is 216 km/h en de standaardsprint kan in 7,3 seconden.

Abarth 595 Pista

Het racy karakter kom in technisch opzicht verder tot uiting dankzij geperforeerde en geventileerde remschijven (284×22 mm vóór en 240×11 mm achter), Koni-schokdempers achter met FSD-technologie en een high-performance Abarth Record Monza uitlaatsysteem met Dual Mode en vier uitlaatpijpen.

Er zijn 18 exemplaren beschikbaar voor Nederland. De 595 Pista staat nu bij de Abarth dealer voor € 30.995.

Comments

comments

Lees ook:  Zes mythes over de (vrouwelijke) crashtestdummies
Written By
More from femmefrontaal
Waarom accu’s je in de kou laten staan
Ondanks dat we eigenlijk al uitkijken naar de lente, blijft het kwik...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *