Handig: 10 leuke auto’s voor een budget tot 2.500 euro!

tweedehands auto's

“Mooi hoor al die rijtesten, maar ik heb helemaal geen geld voor een nieuwe wagen!”. Daarom heeft FemmeFrontaal 10 tweedehands auto’s geselecteerd – van klein tot groot – met een budget tot 2.500 piek. Lekker rijden en toch betaalbaar.

1. De Renault Twingo is hard op weg een klassieker te worden. Met zijn dop oogjes en aaibare interieur een icoon uit de jaren ’90. Maar ook nu nog een van de beste kleine auto’s ooit gemaakt.
tweedehands auto's

2.  Waarom zou je een Duitse Polo kopen als je voor minder geld de briljante Mitsubishi Colt uit het Limburgse Born kunt rijden? Heel modern zakjapannertje met karaktervolle looks. Ga voor de driedeurs of cabrio (!) en je hebt echt een bijzondere machine voor de deur, die je niet in de steek zal laten.
tweedehands auto's

3. Toen Ford met de Focus kwam zorgde dat voor een aardverschuiving in de Golf-klasse. Zo goed had een gezinswagen nog nooit gestuurd en ook qua veiligheid zit je met een Ford Focus helemaal goed. Goedkope onderhoudsbeurten maken de Focus een echte geheimtip.
tweedehands auto's

4. Moeilijk voor te stellen dat de Mazda 6 Sportbreak alweer 13 jaar bestaat; de fraai gelijnde station is niet de ruimste D-segmenter maar koppelt mooie looks aan een messcherp weggedrag. Betrouwbaarheids topper. Voor ons een lichtblauwe alstublieft.
tweedehands auto's

5. Kun je voor € 2.500 ook premium rijden? Aber natürlich; de BMW 3 serie maakt het mogelijk. De kwaliteit van het E-36 model is onovertroffen, het onderhoud is bepalend van de hoeveelheid lol die je ervan hebt. Buy the best you can afford. En please met originele kleine wieltjes, anders wordt het al gauw een beetje ordi.
tweedehands auto's

Lees ook:  Alfa Romeo 33 Stradale: a più bella!

6. Een echte ferme luxewagen voor weinig? De Lexus GS300 is de auto die je moet hebben. Een bombproof kwaliteitsproduct van Toyota. Met een uit graniet gehouwen interieur. Snel, stil en betaalbaar. Mooiste optie; the fat mans entry met een stuurwiel dat omhoog gaat als je de deur opendoet. Ook handig als je zwanger bent.
tweedehands auto's

7. Iedereen (écht iedereen) die denkt aan een 7-zits ruimtewagen denkt aan een Renault Espace. Een tweedehands Espace is de auto mobiele variant van Russische Roulette; een slechte 2.0 Turbo heeft hele gezinnen op de knieën gekregen. Daarom raden wij liever de minder mooie Citroen C8 aan; een no-nonsens MPV met een zee van ruimte met betrouwbare motoren. Stoelen er uit je hebt een tweepersoons hotelkamer. Welterusten!
tweedehands auto's

8. Wil je voor weinig een fraaie roadster? Overweeg dan eens de Fiat Barchetta (Italiaans voor ‘bootje’) een licht lekker sturend autootje dat door Pininfarina werd getekend. Voelt niet oerdegelijk, maar de belangrijkste zaken zijn degelijker dan je zou denken. Opvallen mag dus een een rood, geel of oranje exemplaar graag!
tweedehands auto's

9. Als je een coupé op je verlanglijstje hebt staan is de Ford Cougar een goedkoop alternatief. Naast de suggestieve naam krijg je véél sportieve auto voor je geld. Daar moet je wel een toyboy mee kunnen scoren!
tweedehands auto's

10. De bossen in? Een Subaru Forester Turbo is onze keuze! Hood-scoop (whoop, whoop!) 4×4 én een potente turbomotor. Dat het interieur eruit ziet als een blokkendoos van de Action moet je maar als karakter beschouwen. Subaru’s voeren overal betrouwbaarheid lijstjes aan dus kapot gaan ze niet.

Lees ook:  Welke verzekering kun je afsluiten voor jouw bolide?

tweedehands auto's

Voor alle tweedehandsjes geldt; denk na voordat je wat koopt. Neem iemand mee en koop niet de eerste de beste occasion waar je in stapt. Je kunt ook altijd de Car Stylist inschakelen als je op zoek bent naar een tweedehands auto. Veel succes en plezier met het scoren van je tweedehands bolide!

Bron: Olaf Licht.

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Amsterdam gevaarlijkste stad om je auto te parkeren
Amsterdam is de gevaarlijkste stad om je auto te parkeren. Ruim 14...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *