Oeps, verkeerd getankt! Wat nu?

Verkeerd getankt

Het zal je maar een keer gebeuren: je let even niet op of je vergist je bij een nieuwe/gehuurde auto en tankt de verkeerde brandstof. Sh*t, wat nu? Je hoort wel eens verhalen over hoe dit je auto compleet kan verpesten maar in hoeverre zijn die verhalen waar? En wat is nu de beste stap om te nemen? Maak je geen zorgen, wij zetten de feiten op een rijtje.

Benzine in een Dieselmotor
Voor de dieselrijders onder ons die deze fout maken hebben we helaas slecht nieuws. Benzine in een Dieselmotor kan leiden tot schade aan de pomp en brandstofleidingen, ook al is het maar een klein beetje.

Diesel in een benzinemotor
Hier loop je iets minder kans op schade omdat de kans groot is dat je motor niet eens start. Lukt het je wel om weg te rijden dan zal je waarschijnlijk merken dat je auto niet zo lekker rijdt als normaal. Dit is een moment om even goed bij jezelf na te denken: heb ik wel goed getankt?

No use crying over spilled milk…euh brandstof,  maar wat nu?
We willen de situatie natuurlijk voorkomen maar gebeurd is gebeurd. Dit is wat je het beste kunt doen in het geval van verkeerd getankte brandstof.

  1. Als je de fout op tijd door hebt is het niet starten van je motor het beste wat je voor je auto kunt doen. Ook al staat er een auto achter je te wachten om jouw plekje naast de pomp in te pikken. Is het al te laat en dringt je fout pas tot je door wanneer je aan het rijden bent? Stop dan onmiddellijk je auto, op een veilige plek en manier natuurlijk.
  2. Bel voor hulp! De vloeistof zal uit je auto gepompt moeten worden en met een beetje geluk kun je dan na het bijvullen van je tank met de juiste vloeistof weer de weg op.
Lees ook:  Airbag Anekdotes: “Gas! Vluchtstrook! Flitste het door mijn hoofd. Een enorme klap volgde”

Comments

comments

More from Isabeau Kamphuis
Stijlvolle motorlaarzen voor de échte motorvrouw
Zonnebril op, in je cabrio stappen en het dakje eraf. Niks geeft...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *