Deze banden komen als beste uit de test

SEAT Ateca FR

Het beste van het beste, dat wil natuurlijk iedereen en al helemaal wanneer het gaat om veilig rijden. Ja, een auto kan je vrijheid, gemak, luxe en nog veel meer geven, maar zonder goede banden eronder kom je niet ver. De juiste maat band aanschaffen is belangrijk. Maar het soort band is misschien nog wel veel belangrijker. En dan hebben we het niet alleen over winter- of zomerbanden. Welke band past er het beste bij jouw rijstijl? Met behulp van bandenjager.nl zetten we de toppers voor je op een rijtje.

De avontuurlijke roadtripper

Als jij graag in de auto zit en elk vrij momentje ziet als een kans om kilometers af te leggen, dan kun je waarschijnlijk wel een zuinig setje banden mét een wat langere levensduur gebruiken. De ‘Cinturato P7 Blue’ banden van Pirelli zijn dan waarschijnlijk jouw perfecte match. Deze zomerbanden gaan niet alleen lang mee maar hebben ook de grip die nodig is, mocht je wat vaker een off-road omweggetje willen maken. Let wel op: dit zijn zomerbanden. Mochten jouw roadtrips je regelmatig de ijzige bergen in sturen, dan kun je wellicht beter nadenken over winter of all-season banden.

De wintersport freak

Ruil jij de vier wielen van je wagen regelmatig in voor een snowboard of een paar ski’s? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een goede set winterbanden. De ‘Premiumcontact 5 banden’ van Continental zijn als best getest in de categorie ‘grip’ en zijn dan ook een echte wintersport musthave!

De functionele rijder

Last but not least: de zakelijker rijder, oftewel, half Nederland die zich dag in en dag uit de file in sleurt. Gebruik jij de auto echt puur om van A naar B te komen? Dan hoeft een goede set banden je niet veel te kosten. In Nederland kom je voor het grootste gedeelte van het jaar weg met een goed paar zomerbanden. Een simpele ‘Excelon’ zomerband heb je al voor nog geen dertig euro per stuk. Puur functioneel.

Lees ook:  Citytrips met de elektrische auto: drie bestemmingen

Waar let jij als eerste op bij het kopen van nieuwe banden? En heb je door de jaren heen al een favoriet ontdekt? Laat het ons weten in de comments!

Foto header: Mats Bulters

Comments

comments

More from Isabeau Kamphuis
Auto’s gemiddeld twee jaar ouder dan in 2010
Een nieuwe auto is en flinke investering, niet zo gek dus dat...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *