Mille Miglia: ervaar de mooiste mijlen van Italië

Gek op klassieke auto’s, Toscaanse landschappen en Italiaans pasta’s? Dan is de Mille Miglia de ALLERMOOISTE race ter wereld om live te volgen. En dan overdrijven we het niet. Vanuit Brescia naar Rome en weer terug, vindt deze klassieker race ieder jaar plaats in de maand mei. Maar liefst 1000 Romeinse mijl  – 1500 km –  is dit big time genieten van klassieke schoonheden op wielen en ronkende oude motoren. Voor benzinesnuivers heaven on earth. Tijdens een short break in Italië maakten wij met onze huurauto een roadtrip en stonden wij even letterlijk tussen de beroemde oldtimers!

Mille Miglia

Ruim 400 autoliefhebbers deden dit jaar mee aan deze prestigieuze Italiaanse race, waaronder een heleboel Nederlandse equipes. Ook Prins Pieter-Christiaan was van de partij in een klassieke Lagonda LG 45 Rapide uit 1937. De route voer dot jaar van startplaats Brescia, naar Cervia (Milano Marittima), vervolgens naar Rome en via Parma weer terug naar Brescia. Het rijden van deze etappes –  met toch wel spartaans rijdende auto’s –  is écht topsport. Met gevaar voor hoosbuien trotseren de oldtimers de mooiste bergetappes met soms zelfgemaakte overkappingen, maar ook met pech onderweg. Toch is het voor de rijders elke keer weer een grote eer om mee te mogen rijden. En… het schijnt dat als een oldtimer meerdere keren meedoet aan de race, de auto meer waard wordt!

Ook autoliefhebber en fotograaf Robbert Moree was van de partij voor Octane en PUUR en maakte deze fantastische en jaloersmakende shots!

Cervia

Wij togen per vliegtuig naar Bologna, om vandaaruit met ons gehuurde Italiaanse rugzakje van Sunny Cars naar de kustplaats Cervia te rijden. Een plaatsje 80 km bij het mooie Rimini vandaan. Wanneer we met het vliegtuig gaan, vinden we het op de plaats van bestemming vaak toch fijn om wat vrijheid te hebben in de vorm van een auto. Met een all-inclusive huurauto van hen zijn we volledig verzekerd, heb ik geen gedoe ter plaatse en met onze premium incheck, ligt het huurcontract van onze Fiat 500 bij aankomst direct al klaar!

Lees ook:  Airbag Anekdotes: “Gas! Vluchtstrook! Flitste het door mijn hoofd. Een enorme klap volgde”

Met als doel: ’s avonds de aankomst van de eerste etappe van de Mille Miglia te bewonderen. Als één grote Italiaanse familie stonden we met vele klassieker liefhebbers de old ladies op te wachten.

Klik hier om de video: aankomst Mille Miglia 2018 in Cervia te bekijken.

Route

Je kunt er –  net als ons – voor kiezen om volgend jaar langs de route van de Mille Miglia een plekje te zoeken om de auto’s te bewonderen of je kiest er nu nog voor om zelf de route met een huurauto te rijden. Voor de lefhebbers hebben we daarom hieronder een routekaart achtergelaten. Omdat de route an sich best lang is als je vanuit Nederland vertrekt, raden we je aan het vliegtuig te pakken naar Italië om vandaaruit een auto te huren. Vanaf Bologna is het namelijk slechts anderhalf uur rijden naar de historische stad Brescia om te starten met deze legendarische route!

PS. Vergeet en passant Bologna niet als citytrip mee te pakken. Vooral in de avond is het Italië op zijn best!

 

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Jaguar F-TYPE R Coupé: Speelbeest
Ben jij niet zo’n stil type? Kick box je op stiletto’s? En...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *