Jeep Grand Cherokee: Hallo Jumbo!

FemmeFrontaal Awesomeness

8 Comfort
8 Drive
7 High Heels proof
9 Flirt factor
8 Value for money
8

Waar ik mijn BFF écht blij mee maak is een ritje in een veel te dikke Gooische ‘bling-bak-bak’. Zo eentje waar ik een trapje nodig heb om in te stappen, zo eentje die ik vanwege zijn gigantische draaicirkel amper uit mijn smalle garageplek gemanoeuvreerd krijg, zo eentje waarvan mijn Volvo-buurt denkt: ‘Tssss, weer zo’n Gooische bitch’. Laat ik nu nét zo’n gigantisch vehikel bij me hebben voor een bezoekje aan mijn BFF, de Jeep Grand Cherokee Summit. ‘Joehoe Marjan, ik ben er!’

De kennismaking
FemmeFrontaal columniste Marjan gaat lekker uit haar dak over de Jeep Grand Cherokee: “Whoop, there he is. Op een zonnige woensdagmiddag arriveert Odiel vergezeld met mister Jumbo vanuit onze mooie hoofdstad in de provincie. Om er pas de volgende dag weer naar terug te keren. Een volle avond en testdag heb ik met Jumbo (en Odiel) voor de boeg dus. Na een snelle salade in mi casa start mijn kennismaking met de Jeep Grand Cherokee, die ik al snel tot ‘Jumbo’ heb gebombardeerd.”

marjolein_reman_fotografie_femmefrontaal_jeepgrandcherokee_04

Al piepend – elk object in een straal van vijf meter wordt gemeld – lukt het Marjan om Jumbo van 2300 kg in de goede richting voor vertrek te krijgen. Heerlijk hoe zij daaraan moet wennen; vanuit een camera op het dashboard de juiste achteruitrijmoves maken. Zij is dan ook haar Audi A3 uit het nostalgische bouwjaar 2002 gewend, waarbij de mooiste feature de elektrisch bedienbare ramen zijn. Marjan: “Mijn hersenen wil er gewoon niet zo goed aan. Liever kijk ik via de spiegels ook af en toe even over mijn schouder voor een dubbelcheck op paaltjes, muurtjes, dat soort fratsen. Een blik over mijn schouder geeft zicht op een mega achterbank met doorkijk naar dito kofferbak. Geen einde te bekennen. Ik moet dus wel vertrouwen op de piepjes van de Jeep.”

marjolein_reman_fotografie_femmefrontaal_jeepgrandcherokee_28

Daar gaan we voor een stukje snelweg, Marjan behind the wheel: “Met 250 pk komt hij bij hoge toeren in 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 seconden van 0 naar 100 km/u, best rap de snelweg op en hey de rechterbaan maakt keurig plaats voor deze zwarte mega vierwieler. Want indruk, dat maakt Jumbo zeker. Ik zit bijna letterlijk op één lijn met een beetje vrachtwagen. Ook best raar, normaal gesproken is oogcontact met een vrachtwagenchauffeur ‘nicht im frage’, maar nu wel. Dat geeft een hele andere rijbeleving. Maar ook omdat je ontzettend goed zicht hebt op the road ahead. Vreselijk jammer dat we dan in Nederland niet even kunt knallen als de snelweg voor je dat toelaat… “

Voor Marjan een belangrijk onderdeel van de kennismaking; wat doet het geluid in de auto? En dan heb ik het over de Harmon Kardon boxen in de Grand Cherokee, premium shizzle. Marjan: “Ook hier weer een ‘Hallo Jumbo!-momentje’. Dit klinkt fantastisch! Groot panoramadak open, speakers voluit; deze auto is zeker geschikt voor een kleine party. Ik zie daarbij dan overigens wel types met gouden kettingen, lage wijde spijkerbroeken, een flink stuk bil erboven uit en baseballcaps voor me. Misschien zelfs met een gouden tand hier en daar. Een beetje zoals deze Jumbo er ook uitziet. En nu we het toch hebben over een party: zullen we even leuk spelen op de parkeerplaats? Nee, mister Jumbo niet-functioneel in die context, maar voor de fun, continu omhoog en omlaag laten gaan met de uberluxe vering die ik kan bedienen.”

Marjan tot slot over de Jeep Grand Cherokee: “Ik wil niet generaliseren over de types met lage spijkerbroeken, maar de uberluxe vering is wel de knipoog die mij het meest bij is gebleven van deze Jeep Grand Cherokee. Qua grootte past de Jeep Grand Cherokee niet bij ons, zeker niet bij jou (Odiel = 1m61, waar is dat trapje!). Wat betreft attitude echter wel. Als heuse Bijlmer chics gaan we namelijk als het even kan helemaal uit onze plaat op de meest ‘foute’ hiphop meets rap meets 90’s-hitje-tunes. Afgelopen weekend nog! Dat feestje had uitstekend doorgezet kunnen worden in deze Jumbo.”

marjolein_reman_fotografie_femmefrontaal_jeepgrandcherokee_36

Guilty-pleasure-car
De Grand Cherokee Summit-versie zit bomvol speeltjes waarvoor een weekje testen echt te weinig bleek. Want naast een Kanye-West-knop waarmee we de Jeep omlaag en omhoog lieten veren heeft hij twee off road modi met dito knoppen. Niet om door een woud van winkels te banjeren maar om blubber en heuveltjes mee te trotseren. En dat alles laat hij schematisch heel mooi zien in het infotainment-schermpje. Ook is de Jeep in te stellen naar gelang van avontuurlijke drang naar vreemde wegdekken: van zand-, steen-, modder- of sneeuwweggetje. Ook fijn, de achterklep bedien je automatisch met de afstandsbediening. Stel je voor dat hij vies is van de blubber, hoef je daar je schone handen niet aan vuil te maken.

Lees ook:  Tesla Model S Plaid: duizelingwekkend (letterlijk)

marjolein_reman_fotografie_femmefrontaal_jeepgrandcherokee_26

Hij topt nog niet aan het sublieme rijeigenschappen en materiaalgebruik van een Range Rover Sport, maar dat deert niet. De prijs is daar namelijk ook niet naar, daar zit toch zeker twee MINI’s prijsverschil tussen.

Is de Jeep Grand Cherokee een guilty-pleasure-car-pur-sang? FemmeFrontaal vindt stiekem van wel. Een ‘foute’ auto waar je misschien wel een klein beetje voor schaamt én toch dolgraag op je eigen oprit zou willen hebben! Waarom? Gewoon, omdat het kan.

marjolein_reman_fotografie_femmefrontaal_jeepgrandcherokee_03

Signature song:
“It’s such a good vibration
Come on come on come on
Its such a sweet sensation
Feel it feel it” 
Marky Mark – Good Vibrations

Nice to know:
FemmeFrontaat testte de Jeep Grand Cherokee Summit 3.0 dieselversie met 250 pk.Kleur Briljant black en bruin lederen interieur. Guilty-pleasure-prijs: €92.580. Een minder dikke en uitgebreide Jeep Grand Cherokee is echter al te koop voor €78.990.

Photocredit: Marjolein Reman Fotografie!

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Audi RS5 Sportback: Keurig en meedogenloos
Ik reed een 2.9 TFSI V6 bi-turbo quattro tiptronic 8. Nardogrijs. Een...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *