Volkswagen Beetle Denim: Jeans on Wheels

Volkswagen Beetle Denim

FemmeFrontaal Awesomeness

9 Comfort
8 Drive
8 Flirt Factor
8 High Heels proof
8 Value for money
8.2

Even terug naar de Jaren 70 met deze Beetle Denim! De speciale editie van het Volkswagen icoon is geïnspireerd door de Beetle Jeans uit 1974. Met deze cabrio worden retro en nostalgie in een nieuw jasje gestoken. Of in dit geval: in een nieuw spijkerjasje.

Je ziet ze denken: had ik maar zo’n Kever. Nou, dat dachten wij ook! De charme van het oude vertrouwde Kevertje, is veranderd in een heus stijlicoon. De Exclusive Serie is in een spijkerjasje gehesen en heeft daarmee onze harten (voor de zoveelste keer) veroverd.

Volkswagen Beetle Denim

Volkswagen Beetle Denim

Comfort
Ondanks dat het kwik de min aantikte in het laatste weekend van november, moest en zou het dak eraf. Koud? Een beetje. Leuk? Je moest eens weten. Zodra het dak naar beneden is, verwarmt de Beetle zichzelf automatisch. Stoelverwarming aan, windscherm omhoog en de warmte blijft heerlijk op zijn plek. Een muts was echter geen overbodige luxe, maar koud hebben we het niet gehad. Totaal ontspannen achter het stuur, gleden we over de weg. Drempels, hobbels of verzakte straten, de Beetle vangt het op alsof het niets is. Perfect om lange stukken in de rijden.

Volkswagen Beetle Denim

De Side Assist laat je weten wanneer er een auto in je dode hoek rijdt en de verschillende parkeersensoren rondom de auto helpen een handje bij het inparkeren. Liever zelf doen? Dan zet je de parkeersensoren gewoon uit. Het navigatie-, radio- en multimediasysteem brengt je overal en regelt makkelijk je muziek. Het geluidssysteem van het gitaarmerk Fender nodigt uit om met het volume op maximaal langs de kust te cruisen.

Lees ook:  Een assorti van Peugeots onder de Spaanse zon: de Peugeot e-308, Peugeot e-208 én Peugeot E-3008

Volkswagen Beetle Denim

Drive
Er schuilt een 150 pk sterke 1.4 TSI-benzine motor onder de ronde motorkap van de welbekende Kever. De 7-DSG-automaat schakelt soepel, maar zodra je hem op zijn staart trapt wil hij nog weleens achterblijven. Dit drukt de pret echter niet, want optrekken dat kan ‘ie wel. Het leren stuur ligt prettig in de hand en voelde aan alsof hij speciaal voor mij gemaakt was. Hij stuurt direct en maakt strakke bochtjes. De drie extra tellers op het dashboard doen hun best om het vrouwen-imago van de Beetle de das om te doen. Ze dienen als turbodrukmeter, stopwatch en olietemperatuurmeter. De tellers staan stoer en zorgen voor dat extra beetje sportiviteit.

Volkswagen Beetle Denim

Flirtfactor
Zodra ik de Beetle bij importeur de garage uitreed, had ik al sjans. Mannen die naar kantoor wandelden, bleven even staan om de glimmende bolide te bewonderen. Vooral topless had ‘ie veel sjans. Man of vrouw, jong of oud, deze jonge Kever trok iedereens aandacht. De kleur Stonewashed Blue Metallic is stijlvol en modern. Het dak van spijkerstof past mooi bij de kleur blauw van de lak en zorgt voor een bijzondere en unieke combinatie. Topless showt hij z’n strakke, ronde vormen en stoere denim interieur. Want het ontgaat niemand, dat deze Beetle geen dertien in een dozijn is. Hij namelijk voorzien van een Denim pakket, wat hem onderscheidt van de rest. Gebaseerd op de Beetle Jeans uit 1974, is de nieuwe versie voorzien van veel moois. 17 inch lichtmetalen ‘Circle Dark’ velgen sieren de Beetle en zorgen voor een nostalgische look. Het woord ‘Denim’ pronkt op weerszijden van de auto en het interieur doet zijn naam eer aan. De met spijkerstof beklede voorstoelen hebben op de achterzijde een opbergvak in jeans-look. Daarnaast is de Beetle voorzien van interieurverlichting die te verstellen is in de kleuren rood, wit en blauw. Er is duidelijk aandacht besteed aan deze fraaie Kever. Elk detail klopt.

Lees ook:  Lotus Eletre S: vorstelijk vertoeven

Volkswagen Beetle Denim

High heels proof
Deze Beetle is meer om te cruisen dan om te crossen. Echter heeft hij wél een staand gaspedaal, waardoor dat crossen toch een stuk verleidelijker wordt, zonder dat je hakken achter het pedaal blijven haken!

Value for money
De vlinders in mijn buik stierven een pijnlijke dood zodra ik het prijskaartje ontdekte. Een nieuwe Volkswagen Beetle cabrio rijd je vanaf bijna 31.000 euro. Maar wil je liever een Exclusive Serie met het stoere Denim pakket? Dan kun je daar nog ruim 12.000 euro bij optellen. Dan ben je ruim 40K armer, maar heb je wel de állertofste Beetle sinds 1974, die nog vrij zuinig is ook.

Liever een filmpje kijken van de Volkswagen Beetle Denim? Check de de vlog van Peptalk (my sista)!

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Vier Nederlandse coureurs op longlist W Series
Het is zover: de W series! Een nieuwe formuleklasse die er voor...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *