DS3 Givenchy Le MakeUp: ladies, put a ring on it!

DS3 Givenchi Le Make Up

FemmeFrontaal Awesomeness

9 Flirt Factor
8 Comfort
8 Drive
8 High Heels proof
7 Value for money
8

Hoe stoer wij af en toe ook lijken met snelle BMW’s en bad ass Jaguars, hier worden wij stiekem ook héél blij van: een make-up-tas-op-wielen! Dit is gelijk ook een waarschuwing voor onze mannelijke lezers: deze auto is zoooooooo niet voor jullie. Met de DS3 Givenchy Le MakeUp lanceert het Franse automerk namelijk een échte lady drive op de markt!

DS3 Givenchy Le Make Up

Flirt factor
Givenchy is een Frans modehuis, opgericht in 1952, en is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste modehuizen van de 20ste eeuw. Wat maakt de Givenchy-editie van de DS3 dan een make-up auto? De DS3 Givenchy Le MakeUp is gehuld in een kleur waar wij van smullen: Opaline White – ofwel parelmoer – met daarboven op een aparte ruwe textuur, genaamd Blanc Opalin. Het donkerpaarse dakje maakt de DS3 vervolgens van de buitenkant af. Really, om door een ringetje te halen. Natuurlijk ga ik niet alleen voor het uiterlijk. De reden om deze versie van de DS3 te kopen zit hem in het interieur. Daar geniet ik van de zachte bruine lederen zetels en een prachtig roze dashboardpaneel. Maar hélemaal blij word ik van de Givenchy Le MakeUp-kit’ in de middenarmsteun met daarin lippenstift, mascara, poeder en nagellak van het exclusieve modemerk. Match your nails with your wheels!

DS3 Givenchy Le Make Up

DS3 Givenchy Le Make Up

Comfort
Door de jaren heen heeft FemmeFrontaal veel DS3’en getest, en met recht kunnen wij zeggen: de stoelen zitten heerlijk! Aan boord vind je ook veel luxe gadgets zoals een 7 inch touchscreen, een hill-assist-knop om de heuvel op te komen en parkeersensoren achter waarmee file parkeren een makkie wordt. Hij is verder voorzien van automatische airconditioning, verwarmde en inklapbare buitenspiegels. Om er de ultieme lady drive van te maken zit er ook een handig spiegeltje in de zonneklep met daarin jawel, witte ledverlichting! Oeps, ik zie nu elk onzuiver plekje in mijn huid. Wel ideaal voor het aanbrengen van een likje mascara voordat ik naar mijn afspraak ren! Enne… het nagellakje van Givenchy matched zelfs met het dak van de auto!

Lees ook:  Tesla Model S Plaid: duizelingwekkend (letterlijk)

DS3 Givenchy Le Make Up

Drive
Ik zou het bijna vergeten op te schrijven: hoe rijdt mijn lady drive? Meer dan prima! Ook al is het een 1.2l liter benzinemotor met 3 cilinders, de turbo onder de motorkap maakt alles meer dan goed. Met 110 PK komt ze dan ook rap genoeg van haar plek. Tijdens het rijden kom ik ook een raadselachtig knopje tegen waarvan ik de herkomst niet kan achterhalen. Eentje met het DS3 logo erop. Wie niet waagt, wie niet wint: laat ik er eens op drukken. In eerste instantie gebeurt niets en ik let vooral op het rijgedrag. Maar wat hoor ik nu? Verrek, het is een vriendelijke stem van een Franse man! Hij vraagt gelijk of alles oké is. “Oui, tout ok!”, antwoord ik. Dat was dus het knopje van de ‘DS3 Connect Box’. Wauw, dit geeft mij wel een fijn gevoel hoor, dat je ook in de DS3 Le Givenchy MakeUp een man hebt als je in nood zit (knipoog).

DS3 Givenchy Le Make Up

High heels proof
Dit is dé test: een auto die zowel vanbinnen als vanbuiten ‘vrouw’ ademt moet wel high heels proof zijn. Het oordeel: ik kan er prima met hoge hakken in rijden, urenlang zelfs als het zou moeten. Gelukkig!

Value for money
Auto’s zijn voor iedereen, maar ook wij zien echt wel dat sommigen auto’s toch meer mannen of vrouwenauto’s zijn. In Nederland is maar liefst 50% van de autobezitters van een DS3 vrouw. Het is dan ook niet gek dat DS flirt met Givenchy om een vrouwelijke versie te maken. Moet je diep in je Givenchy portemonnee tasten voor een DS3 Givenchy Le MakeUp? Best wel, je legt namelijk zo’n 6000 euro extra neer voor de Givenchy uitvoering waarvan er 30 exemplaren in Nederland zijn. Dus de vraag is, hoeveel is make-up gemak is de DS3 jouw waard? De vanaf prijs van de DS3 Givenchy Le MakeUp ligt rond de €25/26K.

Lees ook:  XPENG P7 Performance: De proef op de som

DS3 Givenchy Le Make Up

DS3 Givenchy Le Make Up

Afwerkingsniveau So chic, met onder meer:
– 17″ Lichtmetalen velgen Aphrodite in zwart met diamantglans en de kleur Whisper in het midden.
– DS Led Vision.
– 7″ touch screen en DS Connect Box.
– Parkeersensoren achter (erg handig!).
– Hill Start Assist
– Pack auto met automatische airco, automatische activering van de koplampen, met de afstandsbediening inklapbare en verwarmbare buitenspiegels
– Standaard reservewiel

Fotografie: Raymond Zonneveld.

Comments

comments

More from Rianne Bergman
Hyundai i30 Fastback: Luxepoppetje
Hyundai is lekker bezig de laatste jaren, van kleurrijke SUV’s tot groen-doen-auto’s....
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *