Fashion and Cars: samenwerkingen die we niet snel vergeten!

Fashion and cars

Wanneer fashion & cars de weg naar elkaar toe vinden kan je mij niet blijer maken. Twee totaal verschillende categorieën binnen design die misschien meer met elkaar gemeen hebben dan we in eerste instantie denken. Beide vormen op zichzelf het ultieme style statement en laat de buitenwereld zien wie we zijn. De één inspireert de ander dan ook vaker dan je denkt.

Elke echte Prada lover (of iedereen die toen niet onder een steen leefde) heeft de classic car schoenen collectie van Prada voor de lente/zomer van 2012 meegekregen. Geïnspireerd door echte klassiekers met een 1950 tintje. Onze favoriet? De Cadillac, met achterlicht en al herken je deze klassieker meteen in de pump.
Fashion and cars

Over Cadillacs gesproken, deze auto lijkt een heuse muze voor modeontwerpers. Mugler had in 1989 de geniale ingeving om een Cadillac korset te ontwerpen en de showstopper werd het zelfde jaar nog door Naomi Campbell gedragen in een uitgave van de Italiaanse Vogue.
Fashion and cars

Ook de wereld van handtassen werd in 2001 geïnspireerd door de wereld van auto’s. Dior’s “Trailer Park” tassen lijn door John Galliano. Niet alleen leken de tassen zelf al enorm op de auto die hen inspireerde, ze kwamen ook nog eens met miniatuur sturen, koplampen, deurhendels en andere accessoires die je aan je tas kon hangen. Of dit idee een groot succes was, daar twijfelen we af en toe over. Maar één ding is zeker, we vergeten de lijn niet snel.
fashion and cars 3

En voor wie denkt dat deze trend alleen de vrouwen modewereld beïnvloeden, think again. Ook voor mannenmode zijn auto’s een bron van inspiratie geweest, dat werd in 2014 wel bewezen door de lijn van Givenchy. Hier was een Transformer invloed duidelijk aanwezig.
Fashion and cars 4

Lees ook:  Buckle up met Lexus (en Beyoncé)

Comments

comments

More from Isabeau Kamphuis
Louise Sarzin en Bertha Benz: twee powervrouwen die autogeschiedenis schreven
Het is weer tijd voor een artikel over inspirerende vrouwen, en dan...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *