5 x Formule 1 circuits voor op je bucketlist

race circuit, Spa

Iedere Formule 1 liefhebber heeft waarschijnlijk zijn of haar eigen ‘circuit der circuits’. En hoewel er genoeg criteria zijn om te besluiten wat nou echt de crème de la crème is onder de racecircuits, zijn dit er toch wel 5 die op je verlanglijstje moet zetten!  

1. Spa-Francorchamps Circuit (België)

We starten tamelijk dicht bij huis met dit geweldige circuit in België. Naast de prachtige omgeving en sfeer van dit circuit is het daar allesbehalve saai. De eerste haarspeldbocht is toch wel het moment waarop iedereen zijn adem even in moet houden. Gezien het een bepalend moment is voor de positie van de coureur tijdens de rest van de race. Dit circuit is zeker niet eenvoudig om af te leggen en bevat naast lange rechte stukken, vele bochten en klimtochten voor een spannende race (zie headerfoto).

2. Circuit de Monaco (Monaco)

Iedereen kent dit circuit, is het niet omdat je een Formule 1 fan bent, dan wel uit de selectie films waarin dit unieke stratencircuit te zien is. De beroemde Monte Carlo Grand Prix heeft het allemaal, van lange stukken waar het gaspedaal volledig wordt ingetrapt tot de collectie aan chicanes. Het enige wat hier misschien mist is het aantal kansen om elkaar in te halen. 

3. Suzuka Circuit (Japan)

De 130R en S-bochten in dit circuit maken elke race keer op keer spectaculair. Het is ook het enige circuit met een 8-vorm erin verwerkt. Als dit alles nog niet genoeg is om je over te halen dit circuit een keer te bezoeken dan hebben we nog één laatste argument: het ligt in het prachtige Japan, een land waar je echt een keer geweest moet zijn. 

Lees ook:  Alfa Romeo 33 Stradale: a più bella!

4. Silverstone Circuit (Engeland)

Ook het Silverstone Circuit ligt niet ver van huis en dat is eigenlijk al een mooi excuus om er een keer naartoe te gaan. Het is één van de oudste circuits in de autosport en is niet weggelegd voor beginners. 

5. Autródome José Carlos Pace (Brazilië)

Op dit circuit, ook wel Interlagos genoemd, wordt al sinds 1973 de Braziliaanse Grand prix gereden. Tussen 1980 en 1990 werd het circuit gesloten maar nu staat het circuit bekend als het racewalhalla, met één van de mooiste chicanes ter wereld. 

Headerfoto: Red Bull Media

Comments

comments

More from Isabeau Kamphuis
De Mercedes-Benz powervrouwen kalender 2017 verdient een plekje aan de muur!
Het nieuwe jaar is al weer in volle gang, en bij een...
Read More
0 replies on “5 x Formule 1 circuits voor op je bucketlist”