Brits automerk MG is terug en 100% elektrisch

Na vijftien jaar zonder MG op het Europese vasteland, maakt het Britse automerk nu een comeback! Dit doet het merk natuurlijk groots met een compleet nieuwe generatie MG die de rijke geschiedenis van het merk combineert met ultramoderne EV-technologie. Ja, je leest het goed: MG keer terug met een 100% elektrische SUV.

De nieuwe generatie MG wordt in Europa geïntroduceerd met een volledig elektrische SUV, de MG ZS EV. Deze SUV met alfabetsoep naam is een hightech zero-emissionauto voor de moderne e-rijder die de sportieve rijervaring van MG combineert met slim elektrisch rijden. Dit zou nog wel eens dé SUV voor de moderne e-rijder kunnen zijn. “Dit is een geweldig hoofdstuk in de historie van het iconische MG. Met de introductie van onze MG ZS EV SUV laten we zien dat we een onderdeel zijn van de toekomst van elektrisch rijden in Europa. Deze 100% elektrische middelgrote SUV is ideaal voor iedereen die opzoek is naar een slimmere en schonere mobiliteit, maar geen concessies wil doen qua comfort, fun en sportiviteit. MG is back en wij zijn 100% elektrisch!”, zegt President van SAIC Motor Europe, Aiden He.

Vrij van CO2-uitstoot

Vice President Pieter Gabriëls benadrukt dit statement door uit te leggen dat MG zeker niet stil heeft gezeten in de vijftien jaar dat zij afwezig waren. Die tijd heeft het merk namelijk gebruikt om zich volledig te storten op deze nieuwe generatie van moderne en alternatieve mobiliteitsoplossingen. Daarom zijn alle MG’s die vanaf nu op de markt zullen komen vrij van CO2-uitstoot.

Lees ook:  CUPRA onthult de nieuwe Formentor en Leon en wij waren erbij

Over modern gesproken: deze nieuwe MG is niet via traditionele autodealers te bestellen maar alleen online. Wel kun je de MG eerst ervaren bij verschillende lokale distribiteurs waar het merk mee samenwerkt.

Comments

comments

More from Isabeau Kamphuis
Waarom vrouwen sneller boos worden achter het stuur
We kennen ze allemaal wel: heethoofden achter het stuur. Maar als je...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *