Helmet hair? Nee bedankt! Dit zijn onze tips & tricks

Helmet hair

Zin om even los te gaan op het circuit of om je vierwieler een weekendje in te ruilen voor een twee wieler en de frisse wind in je gezicht? Wij zeggen lekker doen! Maar uiteraard niet zonder een helm, want veiligheid gaat voor. Helaas gaat veiligheid in dit geval vaak gepaard met het beruchte helmet hair en daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Gelukkig hebben wij een aantal tips & tricks die deze ongewilde hair do kunnen voorkomen:

  1. Ventilatie

Ga bij het uitzoeken van een helm voor eentje met wat ventilatie. De gaatjes en openingen die dat kleine beetje frisse lucht binnen laten maken de helm niet minder veilig maar voorkomen wel dat warme vochtige gevoel dat leidt tot het pluizige schapenhaar waar niemand op zit te wachten.

  1. Bandana biker / balaclava chick

Je kunt ook gaan voor een extra laagje. Een bandana of sjaal voegt namelijk niet alleen een fashion element toe aan je biker chick look, maar beschermt ook je kapsel. Een eigen balaclava (ook wel bivakmuts met brandvertragende stof) is dan weer handig als je een helm deelt met iemand anders (iewl).

  1. Hairspray

Een echte essential die in je tas moet zitten als je van plan bent om die dag een helm op te zetten. Een beetje hairspray bij je haarwortels doet wonderen tegen plat helmet hair en geeft je dat extra beetje sexy volume die elke vrouw verdient.

  1. Tangle teaser

Een essential die eigenlijk altijd wel handig is om bij je te dragen. Een compacte borstel, perfect voor het verwijderen van die klitten in je nek en temmen van je wilde lokken. Ook deze hoort thuis in je handbag.

  1. Stylish & simpel
Lees ook:  Buckle up met Lexus (en Beyoncé)

Op zoek naar een andere oplossing die geen extra grooming tijd vereist? It’s your lucky day, want ingevlechte looks zijn helemaal in en houden je haar goed bij elkaar, ook onder een helm. Kwestie van helm af doen en you are good to go!

Hopelijk helpen deze tips & tricks een beetje. Laat ons weten wat jou go-to trick is en vergeet niet te liken en sharen in de strijd tegen helmet hair!

Comments

comments

More from Isabeau Kamphuis
Einde van een iconisch tijdperk: bye bye Beetle
Met alle nieuwe technologieën die bijna dagelijks opduiken in de auto industrie,...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *