Jessi Combs, snelste vrouw op vier wielen, verongelukt tijdens recordpoging

Jessi Combs

Helaas ontvingen we triest nieuws vanuit The States: afgelopen dinsdag is in de Amerikaanse Alvord-woestijn de snelste vrouw op vier wielen verongelukt. Autocoureur Jessi Combs deed een snelheidsrecordpoging en verloor in een ongeluk haar leven. Hoe dit ongeluk heeft kunnen gebeuren en wat er nou eigenlijk precies gebeurd is, is nog niet bekendgemaakt. 

De vrouwelijke coureur heeft in haar korte leven van 39 mooie dingen bereikt in de autosport. Zo vestigde ze in oktober een nieuw snelheidsrecord voor vrouwen van 777 kilometer per uur en maakte daarmee haar belangrijkste droom waar: de snelste vrouw op vier wielen worden. 

Dit record probeerde ze eerder deze week te verbreken. Een auto met straalmotor was het voertuig dat ze hier voor had uitgekozen. Of het haar gelukt is om haar oude record van 777 kilometer per uur te verbreken weten we niet. Wel weten we dat deze vrouw met het lef om haar dromen letterlijk achterna te racen niet vergeten zal worden. R.I.P. Jessi. 

Headerfoto: Jessi Combs YouTube still

Comments

comments

Lees ook:  Hoe kun je een Univé autoverzekering afsluiten die bij je past?
More from Isabeau Kamphuis
Van Houten naar Sydney: de langste rit in een elektrische auto ooit
Een wereldreis maken; dromen we er niet allemaal van? Wiebe Wakker heeft...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *