Budget roadtrip: Europese landen met de hoogste en laagste brandstofprijzen

brandstofprijzen Europa

Ben je van plan om binnenkort je spullen in de auto te gooien voor een Europese roadtrip? Dan is het handig om te weten welke landen je brandstof-wise beter kunt vermijden als je reist on a budget én in welke landen je zonder financiële zorgen honderden kilometers af kunt leggen. We hebben de top 3 goedkoopste en de top 3 duurste landen om brandstof te tanken voor je op een rijtje gezet.

Voordelig cruisen

  1. Rusland
    Mocht je het helemaal tot aan Rusland halen dan zal je hier met een grote glimlach op je gezicht tanken. Zowel Euro 95 als Diesel kost hier maar 62 cent per liter en voor LPG tik je slechts 29 cent af.
  2. Oekraïne
    Het land met de op één na goedkoopste gemiddelde brandstof prijs is Oekraïne. Voor een liter Euro 95 betaal je 1,03, voor Diesel 1,04 en voor LPG 0,41 euro.
  3. Macedonië
    Macedonië staat op de tweede plaats met een Euro 95 prijs van 1,08 euro, een Diesel prijs van 0,98 euro (nog iets goedkoper dan in Oekraïne) en voor LPG ben je 0,42 euro kwijt.

Prijzige kilometers

  1. Noorwegen
    Op de eerste plaats staat Noorwegen, een land dat al bekend staat om haar dure leven met hogere prijzen en niets is minder waar voor de brandstof. Euro 95 kost daar 1,70 euro per liter en voor Diesel is deze prijs 1,56 euro.
  2. Nederland
    Misschien had je het al zien aankomen, maar Nederland staat onder deze categorie helaas in de top drie. Voor Euro 95 betaal je gemiddeld 1,75 wat benzine in Nederland het duurst maakt in heel Europa. Voor Diesel 1,41 en voor LPG 0,78 euro. Het goede nieuws is dan weer wel dat geld besparen tijdens een roadtrip een goed excuus is om de grens over te gaan.
  3. Griekenland
    De Euro 95 prijs van 1,63 liter is waardoor Griekenland op de derde plaats komt te staan. De Diesel prijs is wel weer een stukje lager; hier betaal je 1,39 euro per liter voor. LPG kost daar 0,77 euro.
Lees ook:  Alfa Romeo 33 Stradale: a più bella!

Comments

comments

More from Isabeau Kamphuis
De nieuwe BMW 8 serie cabrio is om bij weg te zwijmelen
De BMW 8 serie coupé gaf ons al rode wangetjes maar nu...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *