4WD Festival: het leukste off-road festival van Nederland en jij kan erbij zijn!

Hoe voelt het om controle te hebben met zand en modder onder je wielen? Off-road rijden. Als je het nog niet op je bucketlist hebt staan, zet het er dan meteen op! Dan kun je deze avontuurlijke ‘bucket’ namelijk gelijk afvinken door op 15 september hét 4WD Festival in Oss te bezoeken. Een event dat in het teken staat van ALLES wat met 4×4 te maken heeft; van Dakar (mét Tim Coronel), rock crawling tot inspiratie voor avontuurlijke reizen. Voor rookies en pro’s. En jij kan hierbij zijn via FemmeFrontaal!

Wij mogen 10 kaarten verloten onder onze meest avontuurlijke lezers. Hoe? Dat lees je straks! Eerst waarom je 15 september sowieso moet blocken voor een dagje vol adrenaline en avontuur!

Ontmoet Dakar legends

Onze Nederlandse Dakarhelden pakken van de winter weer hun koffers om een nieuw Dakar avontuur te beleven tijdens de zwaarste autosportrally ter wereld. Ook Tim Coronel van het Maxxis Dakar Team – en kersverse deelnemer van Expeditie Robinson – is met het Maxxis Dakar Team bij 4WD Festival aanwezig om al je nieuwsgierige vragen te beantwoorden!

Ervaar de unieke off-road baan

De hakken gaan uit en de gympen aan want je mag ook zelf off-road rijden tijdens het event. Het parcours is niet mis; je trotseert hellingen, afdalingen, rotspartijen, blubber en noodstops op gladde ondergronden. Van rock crawling tot rallyrijden. Of je nu ervaren bent of niet. Je leert onder meer te rijden met een lage gearing en weet dadelijk hoe je differentieel moet locken. Ook zijn er speciale behendigheidsproeven waarbij je onder tijdsdruk je 4×4 skills kan testen. Deze te unieke off-road baan wordt door de off-road-masters van RC Overdose Europe (40 bij 10 meter) opgezet. Neem dus vooral je eigen 4×4 bolide mee of stap in een demo-auto (schrijf jezelf dan wel vooraf in).

Lees ook:  Hier moet je op letten bij het kopen van een telefoonhouder voor in de auto
4WD Festival

Ontdek de nieuwe Jeep Gladiator

Dit is wel een primeur op het festival. Koenen’s Autobedrijf introduceert aldaar de nieuwe Jeep Gladiator. De Gladiator combineert dapperheid en paardenkracht met het echte off-road werk. Dat gecombineerd met hedendaags comfort, luxe en toegankelijkheid. Een off-road paradepaardje waar je ter plekke aan mag snuffelen!

Oriënteer je op avontuurlijke reizen

Op zoek naar inspiratie voor een onvergetelijke reis met je 4×4 bolide? Of in de markt voor off-road accessoires voor op vakantie? Op het 4WD Festival doe je bij reisaanbieders nieuwe ideeën op voor avontuurlijke 4×4 reizen. Ook vind je er demonstraties van leveranciers van daktenten en trailers. Want zonder goed materiaal ben je nergens onderweg.

Shop bij specialisten

Natuurlijk zijn de belangrijkste 4×4 specialisten ruim vertegenwoordigd op het event. Van verlichting, velgen, sleeptouwen, spiegels, verhogingssets, coating, banden, vering systemen tot – jawel – praktische off-road outfits.

Kids tot 12 jaar gratis toegang

Ook dit jaar mogen kinderen tot 12 jaar gratis mee. Zij kunnen zich onder meer vermaken in Kidsworld. Waar ze los kunnen op springkussens of een potje leren racen op de kartbaan.

4WD Festival

Dit jaarlijkse off-road festival van 4WD Magazine is niet alleen voor de professionals, maar ook voor rookies die het avontuur van offroad rijden al ruiken. En verrassing: FemmeFrontaal mag 10 entreekaarten weggeven! Geef onder dit artikel (of op Facebook) aan met hoeveel personen jij wilt komen en waarom wij juist jou die kaarten moeten geven. Laat het ons voor 5 september weten. Wie weet geniet jij dan op 15 september samen met jou partner, kinderen, familie of vrienden van een onvergetelijk 4×4 event!

Lees ook:  Zes mythes over de (vrouwelijke) crashtestdummies

Meer info over het event.

Comments

comments

More from Odiel Mennink
MINI JCW: Rockstar
Al in 1961 bleek de combinatie van MINI en racen een gouden...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *