Op roadtrip naar de wintersport: met deze podcasts vliegt de tijd!

Podcasts

De ski’s worden weer uit het vet gehaald. Na twee jaar aan huis gekluisterd te zijn door Corona, mag het eindelijk weer: op wintersportvakantie! Dus rijden we de komende maanden als vanouds richting de Franse, Italiaanse of Oostenrijkse Alpen. En ook de voorbereidingen daarop worden getroffen; winterbanden onder de auto, sneeuwkettingen mee in de kofferbak en warme dekens voor op de achterbank worden klaargelegd. En met een tjokvolle auto bomvol bagage maken we ons klaar voor minimaal een uurtje of acht rijden in de auto. Dat is best een lange zit. Hoe kom je die tijd door? Nou, met podcasts luisteren! Met deze podcasts – uitgekozen door onze editors – vliegt de tijd onderweg!

Note: editors choice. Geadviseerde podcasts zijn voor 12 jaar en ouder.

Verslaafd aan True Crime

Een persoonlijk favoriet van onze editor Odiel: Misdaadverhalen. Waargebeurd. Het genre heeft de podcast industrie echt veroverd, en de meesten van ons kunnen niet zomaar stoppen met luisteren. Zeker als je een serie van podcasts over hetzelfde dossier volgt, dan word je helemaal in het verhaal gezogen. Gemiddeld duurt een crime podcast zo’n 30-45 minuten, maar zo voelt het niet. Door alle bizarre verhalen vliegt de tijd, en daardoor de kilometers ook. Daarnaast levert het ook nog eens gespreksstof op met je medepassagiers. Dit zijn onze meest memorabele crime-podcasts voor in de auto:

Daders
Hierin gaat journalist Cas de Jong in gesprek met moordenaars en ex-TBS’ers. Hebben ze spijt van hun daad? Waarom deden ze het? De verhalen geven een kijkje in het brein van de misdadiger zelf. Want criminelen vertellen: van ‘vroeger’ tot nu. We vonden het verbazingwekkend hoe open de (ex)-criminelen zijn over hun misdaad.

De Zwarte dag van Hans
Deze podcast vertelt het verhaal van de ‘schimmige dood’ van een oud-inlichtingenmedewerker van de overheid. Het verhaal is zowel bizar als boeiend. Wij bleven aan de podcast gekluisterd!

Lees ook:  Hier moet je op letten bij het kopen van een telefoonhouder voor in de auto

Laura H.
Een meeslepende podcast en al even een paar jaar oud, maar niet minder interessant. De hoofdpersonen zelf vertellen hun verhaal. Laura H. dus. Ze staat bekend als het kalifaat meisje. Ze wordt in de zomer van 2016 buiten de Islamitische Staat aangetroffen. Haar vader vertelt, en zij doet ook haar bizarre verhaal uit de doeken. We hebben geregeld met open mond geluisterd naar deze podcast.

Podcasts op je smartphone

Hoeveel podcasts kunnen er eigenlijk op je smartphone? Onderweg wil je natuurlijk zo min mogelijk data slurpen van je abonnement. Met het online beluisteren van podcasts kan dit nogal snel gaan. Met een vooruitziende blik kun je dan twee dingen doen: 1. podcasts offline downloaden op je smartphone of 2. bijvoorbeeld je sim only ophogen met een uitgebreider data-abonnement. Ook kan de smartphone wat betreft geheugen vollopen met een teveel downloads. De tip is dan om de podcast-afleveringen die je al hebt gehoord gelijk op te ruimen.

In de collegebanken met de leukste wetenschap podcasts

Lezen over wetenschap kan soms wat saai en taai zijn. Luisteren naar een onderzoeker is vaak stukken leuker, en leerzamer. Dit zijn onze favoriete wetenschaps-podcasts.

Universiteit van Nederland
De Universiteit van Nederland publiceert lezingen over pakkende en prikkelende onderwerpen. Waarom dromen we? Hoe lieten de Nederlanders de dodo uitsterven? Waarom is ‘sorry’ zeggen zo moeilijk? Superleuk om naar te luisteren en je hebt gelijk na iedere uitzending gespreksstof in de auto. Daarnaast is het ook leerzaam voor pubers op de achterbank. Elke lezing duurt zo’n 15 minuten, dus dat is ook nog eens lekker behapbaar.

Het China van Xi
China boeit, misschien wel omdat het land niet van pottenkijkers houdt. De regering wil alles weten, van iedereen, en schuwt de inzet van menskracht en techniek hiervoor niet. Dat laatste wordt zelfs gebruikt om gedrag van Chinezen te stimuleren of te bestraffen. Wat is het doel van Xi met China? Journalist Sjoerd van Daas neemt ons mee in zijn wereld. Ontluisterend en boeiend tegelijk.

Lees ook:  Vastberaden op het ijs met de Volvo EX30

Wat zijn jouw favoriete podcasts voor onderweg richting skivakantie?

Header foto: Skoda Enyaq op wintersport.

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Jaguar F-Pace winnaar Women’s World Car of the Year 2016!
De Women’s World Car of the Year 2016 award gaat dit jaar...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *