10 meest spectaculaire wegen ter wereld die je moet rijden

Spectaculaire wegen

Er zijn maar weinig dingen zo gaaf dan het verkennen van spectaculaire wegen en adembenemende landschappen. De aarde bezit vele wegen om over te reizen, maar er zijn 10 wegen die behoren tot de meest bijzondere op het gebied van schoonheid, bochtenwerk, uitzicht, navigatie én pure beleving. Sommige stijgen via ontelbare bochten naar enorme hoogten, andere strekken zich uit over duizenden kilometers en leiden door natuurgebieden, bergen en dalen, terwijl er ook een paar ronduit romantisch zijn. Het automerk Seat doet een greep uit de meest spectaculaire wegen op aarde:

1) Transfagarasan, Roemenië. Velen vinden het één van de mooiste wegen van Europa, op z’n minst. Met een lengte van 90 kilometer meandert hij door het ruige berglandschap van de Karpaten. De omgeving is schitterend en je komt ook langs kasteel Poenari, dat mogelijk de woning was van de prins die Bram Stoker inspireerde voor Dracula. Opgelet: meestal blijft de weg van eind oktober tot juni gesloten vanwege sneeuw. (zie header foto).

2) Stelvio-pas, Italië. Gelegen op een hoogte van 2.757 meter is het de hoogste verharde bergpas in de oostelijke Alpen. Hij dankt zijn bekendheid aan het prachtige landschap en de 48 haarspeldbochten in slechts 24 kilometer bij een stijgingspercentage van 7,6 procent. Wielerfans kennen de klim goed als onderdeel van een van de lastigste etappes van de Giro d’Italia.
Spectaculaire wegen

3) Furka-pas, Zwitserland. Deze pas raakte populair nadat hij een rol speelde in de James Bond-film Goldfinger uit 1964. Hij doorkruist route 19 en is één van de dertig hoogste bergpassen van Europa. Door de ligging midden in de Zwitserse Alpen zijn spectaculaire uitzichten gegarandeerd, waaronder een blik op de Rhône-gletsjer.
Spectaculaire wegen

Lees ook:  Citytrips met de elektrische auto: drie bestemmingen

4) Route Napoléon, Frankrijk. Deze weg is 325 kilometer lang en onderdeel van de N85 richting Parijs. Van Golfe-Juan aan de Rivièra tot Grenoble aan de voet van de Alpen gaat het door de regio’s Provence-Alpes-Côte d’Azur en Rhône-Alpes, waarbij je grote wegen kruist en door pittoreske plaatsjes komt. En die naam? Het is een deel van de route die Napoléon aflegde om na drie jaar ballingschap zijn troon op te eisen.
Spectaculaire wegen

5) Romantische Strasse, Duitsland. Een weg van 400 kilometer van Würzburg naar Füssen in Beieren. Je komt door zestig dorpen en steden, waar je je kunt vergapen aan kerken, kathedralen, kastelen en kloosters. Fraai zijn de middeleeuwse plaatsjes als Dinkelsbühl, de wijngaarden en de uitlopers van de Beierse Alpen, waar de rit eindigt.
spectaculaire wegen

6) Desfiladero de la Hermida, Spanje. Met 21 kilometer is deze kloof in Cantabrië de langst gerekte van Spanje. Je komt er via de slingerweg N621 en er zijn diverse uitkijkpunten met geweldig zicht op de kalkstenen rotsen, waarvan sommige wel 600 meter hoog zijn.
Spectaculaire wegen

7) Atlanterhavsveien, Noorwegen. De Atlantische weg is 8,72 kilometer lang en telt acht bruggen, die diverse kleine eilanden met elkaar verbinden: een perfecte combinatie van natuur en techniek. Je bevindt je slechts een paar meter boven het zeeniveau van de Atlantische Oceaan, wat het tot een psychologische uitdaging maakt voor automobilisten met lef.
Spectaculaire wegen

8) Ruta 40, Argentinië. Een van ’s werelds hoogstgelegen wegen, tot ruim 5.000 meter boven zeeniveau bij de bergpas Abra del Acay. In 5.200 kilometer ga je van zuid naar noord, parallel aan het Andes-gebergte, waarbij je door 21 nationale parken komt en 18 grote rivieren oversteekt. In het zuidelijke Patagonië is het bovendien één van de meest desolate wegen ter wereld.
Spectaculaire wegen

Lees ook:  Citytrips met de elektrische auto: drie bestemmingen

9) Great Ocean Road, Australië. Een snelweg van 243 kilometer langs de kust van de Australische staat Victoria, met bezienswaardigheden als de London Arch of de Twaalf Apostelen, kalk- en zandstenen rotsformaties die het resultaat zijn van miljoenen jaren erosie, te zien vanaf de hoge klippen bij de Atlantische Oceaan. Onderweg kom je door vissersdorpen, regenwouden en nationale parken.
Spectaculaire wegen

10) Route 66, Verenigde Staten. Ook bekend als Mother Road en inspiratiebron voor zonder twijfel de meeste films in de geschiedenis, zoals Easy Rider en Duel en een scène uit Grease. Hij strekt zich uit over 4.000 kilometer en voert door zeven staten, te beginnen bij Chicago in het oosten en Santa Monica in westelijk Californië. Een van de meest mythische wegen van de planeet.
Spectaculaire wegen

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
2017 World Car of the Year is… de Jaguar F-Pace!
Tadaa! De prijs gaat naar Jaguar’s allereerste SUV. Met twee andere SUV’s...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *