61 vrouwelijke juryleden van Women’s World Car of the Year bepalen welke auto de titel ‘Best Car in the World’ krijgt

Judges Womens World Car of the year

Het stemmen voor ‘World’s Best Car 2023’ is deze week gestart.

De verwachtingen liggen hoog, aangezien meer dan 60 vrouwelijke autojournalisten uit 44 landen in maar liefst vijf continenten dit jaar voor de dertiende keer stemmen voor Women’s World Car of the Year (WWCOTY).

De juryleden van WWCOTY stemmen in eerste instantie voor een winnaar in zes verschillende categorieën: Urban Car, Family Car, Large Sedan, Large SUV, Sports Car and 4×4/Pick-Up. De auto’s met hoogste score per categorie gaan door naar de volgende ronde, waaruit de WWCOTY World’s Best Car 2023 gekozen wordt. De winnaars van de verschillende categorieën worden op 15 februari bekend gemaakt. Welke auto als ‘Supreme Winner’ uit de bus komt, wordt bekend gemaakt op International Women’s Day op 8 maart.

Het doel van deze unieke award is niet alleen om de beste auto’s van het jaar 2023 een podium te geven, maar óók om vrouwen werkzaam in de autowereld een stem te geven. WWCOTY beoordeelt auto’s op basis van de onderwerpen waar elke bestuurder op zou letten als hij of zij een auto zou kopen. Denk daarbij aan veiligheid, kwaliteit, prijs, design, rijgedrag en duurzaamheid. De winnaar is daarmee geen ‘vrouwen-auto’, maar een auto voor iedereen.

De auto-industrie kampt op dit moment met een hoop uitdagingen zoals de klimaatverandering en een tekort aan onderdelen door verschillende economische crises. Dat maakt de WWCOTY awards dit jaar des te belangrijker.

Women’s World Car of the Year is de enige jury die volledig uit vrouwelijke auto-experts bestaat en heeft een totaal bereik van meer dan 500 miljoen mensen. Dit maakt dat deze awards van cruciaal belang zijn voor consumenten van over de hele wereld.

2023 genomineerde

 • Ford Ranger
 • Genesis GV60 electric
 • Honda Civic
 • Hongqi Ehs9
 • Infiniti QX55
 • Infiniti QX60
 • Jeep Avenger
 • Jeep Grand Cherokee
 • KIA Niro
 • Land Rover Range Rover
 • Leapmotor C11
 • Lexus RX
 • Lexus RZ
 • Maserati Grecale
 • Maxus Euniq 6
 • Mazda CX 60
 • Mercedes-Benz AMG SL
 • Mercedes-Benz EQE
 • Mercedes-Benz EQE SUV
 • Mercedes-Benz GLC
 • MG 4
 • MG 5
 • MG RX8
 • Nio ET7
 • Nissan Ariya
 • Nissan Kicks ePower
 • Nissan X-Trail
 • Nissan Z
 • Opel/Vauxhall Astra
 • Peugeot 408
 • Renault Austral
 • Renault Megane e-Tech
 • Smart #1
 • Subaru Solterra
 • Toyota Aygo X
 • Toyota BZ4X
 • Vinfast VF8
 • Vinfast VF9
 • Voyah Free

Women’s World Car of the Year

Women’s World Car of the Year is de enige auto-award die bepaald wordt door een groep die enkel bestaat uit vrouwelijke autojournalisten. WWCOTY is opgericht in 2009 door de Nieuw-Zeelandse Sandy Myhre. Zij neemt momenteel de taak van Honorary President op zich en wordt bijgestaan door Executive President Marta García. Namens Nederland zitten Odiel Mennink en Rowan Peperkamp in de jury.

Naast het kiezen van de beste auto’s van het jaar, is ons doel om ook zichtbaarheid te geven aan vrouwen in de autowereld, om bij te dragen aan het laten horen van de stem van vrouwen op alle continenten. Mobiliteit geeft veel vrouwen namelijk toegang tot veel persoonlijke en professionele mogelijkheden.

Contact: Odiel Mennink(voor Nederland) odiel@femmefrontaal.nl  M 0627503992 of Marta Garcia (internationaal) info@womensworldcoty.com. M +34 618 312 095 | womensworldcoty.com

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Déze EV is de Auto van het Jaar 2022
De Kia EV6 is uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2022! De...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *