Deze 100% EV is verkozen tot Auto van het Jaar 2023

Jeep Avenger

De Jeep Avenger is uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2023! De wagen kreeg in totaal 328 punten van 57 internationale juryleden. Daarmee laat deze elektrische SUV kanshebbers als de excentrieke Volkswagen ID. Buzz en Japanse Nissan Ariya achter zich.

De Avenger nam het op tegen 27 concurrerende modellen die ook in 2022 hun debuut maakten op het asfalt. In november vorig jaar verscheen de shortlist met de zeven genomineerden.

Autosalon van Brussel

De prijs werd 13 januari uitgereikt op de Autosalon van Brussel. De Avenger heeft 328 punten en 21 ‘beste stemmen’ gekregen van de juryleden van de Auto van het Jaar. Voor Nederland zitten in de jury Frank Buma van de ANWB en Jacco Bijlsma van Autovisie. Daarbij gaf Jacco de meeste punten aan de genomineerde Kia Niro, en Frank gaf de meeste punten aan de winnaar; de Jeep Avenger. Het is de eerste keer dat het Amerikaanse merk van Stellantis deze award, die dit jaar zijn 60e editie viert, wint.

De top 7 van de Car of the Year verkiezing ziet er als volgt uit:

1. Jeep Avenger
2. Volkswagen ID. Buzz
3. Nissan Ariya
4. Kia Niro
5. Renault Austral
6. Peugeot 408
7. Subaru Solterra

Next up: Women’s World Car of the Year 2023

Ook het stemmen voor Women’s World Car of the Year (WWCOTY) is gestart. De winnaars van de verschillende categorieën worden op 15 februari bekend gemaakt. Welke auto als ‘Supreme Winner’ uit de bus komt, wordt bekend gemaakt op International Women’s Day op 8 maart. Lees hier meer over WWCOTY 2023.

Lees ook:  Maak kennis met de snelste (en duurste) elektrische cabriolet: de Maserati GranCabrio Folgore

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Waar rijden autojournalisten zelf in?
Bij de lancering van een nieuw model hebben ze altijd wel wat...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *