Meer auto-inbraken in de winter: zo verminder je het risico

Auto inbraak
Source photo: media.ford.com

De wintermaanden zijn populair bij autodieven. Het gebrek aan daglicht en het feit dat mensen liever warm in huis blijven zitten maken het namelijk een stuk makkelijker om ongezien een ruit in te slaan. Het is daarom handig om extra goed op te letten waar en hoe je je auto achterlaat. In dit artikel lees je een aantal praktische tips.

De donkere seizoenen zijn een geliefd moment voor autodieven. Vooral in november stijgt het aantal inbraken stevig. Heb je geen garage en wil je je auto zo veilig mogelijk parkeren? Gebruik dan onderstaande tips.

Installeer een alarmsysteem

Europese auto’s van 20 jaar of jonger hebben over het algemeen degelijke alarmsystemen met een goede startonderbreker. Maar niet alleen voor oude auto’s is het plaatsen van een alarmsysteem handig.

Ook voor nieuwe auto’s kan een aanvullend alarmsysteem, zoals een volgsysteem, helpen bij het afweren of opvolgen van autodieven. Een goed alarmsysteem is bovendien vaak een voorwaarde voor een autoverzekering met diefstaldekking.

Neem kostbare spullen altijd mee

Laat je je auto ergens achter, neem dan altijd je kostbare spullen mee. Ook als je maar voor korte tijd je auto verlaat is dit belangrijk. Een ruit is namelijk in no time ingeslagen. Stop een los navigatiesysteem dus niet zomaar in je dashboardkastje, aangezien dit meestal de eerste plek is die dieven checken.

Ook telefoons, laptops en andere elektronische apparaten kan je beter niet laten liggen. Heb je even geen andere keuze? Volgens de politie kan je apparaten dan het beste helemaal uitzetten, zodat dieven en inbrekers geen bluetooth-signalen op kunnen vangen.

Lees ook:  Naar deze vijf auto’s waren jullie het meest nieuwsgierig in 2023

Keyless Entry? Bewaar de sleutel veilig

Heeft jouw auto Keyless Entry? Dan is het belangrijk om de sleutel ver van de auto te bewaren. Dieven kunnen het signaal ervan namelijk opvangen en gebruiken om de auto op afstand te openen. Bewaar je Keyless Entry sleutel ook in huis altijd in een metalen blik of RFID-hoes om dit soort signalen te blokkeren.

Zichtbaar parkeren

Is er geen parkeergarage om je auto veilig achter te laten? Het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) adviseert dan om zo zichtbaar mogelijk te parkeren. Bijvoorbeeld in een drukke woonwijk met goede straatverlichting. Zo is het moeilijker voor dieven om ongezien een ruit in te tikken of er met je auto vandoor te gaan.

Veiligheid voorop

Het liefst wil je je auto natuurlijk zo goed mogelijk beschermen. Helemaal voorkomen kan je autocriminaliteit echter niet. Het is dus belangrijk om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals een goed alarmsysteem en een verzekering die inbraak en diefstal dekt.

Source headerphoto: https://media.ford.com/ (Stolen Vehicle Services)

Comments

comments

More from Odiel Mennink
FemmeFrontaal trakteert en geeft weg!
Let’s get this party started. FemmeFrontaal bestaat tien jaar en dat willen...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *