Ford patenteert verwarmde gordels

Van stil zitten krijg je het al snel koud, zeker in de winter. Gelukkig komen auto’s vandaag de dag met een ingebouwd verwarmingssysteem en als deze ook in de stoelen zit kan ons geluk niet op; niemand houdt van koude billen. Ondertussen hebben we zelfs al kennis gemaakt met verwarmde middenarmsteunen en een favoriet van iedereen met ijshanden: stuurverwarming. Maar Ford gaat nog een stapje verder en heeft patenten laten vastleggen voor een elektrisch verwarmde autogordel.

Hoe werkt het?

In het uitgebreide patent document legt Ford precies uit hoe ze die warme gordel voor zich zien, want klaar om de markt op te gaan is dit idee nog niet. Het concept lijkt vrij simpel: door middel van een verwarmingsdraad die in de gordel genaaid zal worden, wordt de gordel verwarmd. Deze draad is splinter dun en vergelijkbaar met de draden die al gebuikt worden voor de verwarming van ruiten en stoelen. Zodra je de veiligheidsgordel vast maakt, kun je zelf de temperatuur instellen.

Geniaal of overbodig?

Of en wanneer Ford deze gordels gaat doorvoeren in nieuwe modellen is nog de vraag. Het enige wat met zekerheid gezegd kan worden, is dat het patent vastligt. Een andere vraag die in de lucht hangt, is of dit idee geniaal is of wellicht een beetje overbodig. Met alle al bestaande technologie om je op de snelweg warm te houden vragen we ons of een verwarmde gordel het verschil gaat maken. Aan de andere kant: waarom niet? Niemand houdt van een koude autorit.

Lees ook:  In deze auto's rijdt de rest van de wereld, en wij (nog) niet

Comments

comments

More from Isabeau Kamphuis
Tover je MINI cabrio om naar foodtruck!
Een combinatie van auto’s en lekker eten? Yes please! Food truck festivals...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *