Velligste auto’s 2018: en de winnaars zijn..

De beste auto uitkiezen is zo makkelijk nog niet, want waar baseer je dat op? De één gaat voor innovatie, de ander vindt veiligheid veel belangrijker. Euro NCAP focust zich op dit laatste en heeft hiervoor een beoordelingssysteem met vijf sterren opgezet. Zo is het voor iedereen een stuk makkelijker om voertuigen op veiligheid te vergelijken: hoe meer sterren, hoe veiliger de auto.

De auto’s krijgen sterren toebedeeld op de veiligheid van inzittende volwassenen, inzittende kinderen, voetgangers en de aanwezige Safety Assist. Om het een beetje eerlijk te houden, zijn er vier categorieën: Grote SUV, grote gezinsauto, kleine gezinsauto en hybride & elektrisch. Iedere categorie kent een eigen winnaar, en deze winnaars zijn:

Grote SUV: Hyundai NEXO ★★★★★

De Safety Assist van de Hyundai NEXO scoort het beste in de test met een percentage van 80%. Helaas scoort deze grote bak van de vier winnaars het laagst op veiligheid voor voetgangers. In en crashtest bleek dat, alhoewel de benen en het hoofd van een voetganger bij een aanrijding redelijk goed beschermt blijven, de bekken een flinke klap krijgt.

Grote gezinsauto: Lexus ES  ★★★★★

De Lexus ES heeft in dit lijstje met veiligste auto’s misschien niet het hoogste gemiddelde percentage, maar scoort wel consequent erg goed in de verschillende veiligheidscategorieën.

Kleine gezinsauto: Mercedes-Benz A-Class ★★★★★

De Mercedes-Benz A-Class heeft van de vier winnaars het hoogste gemiddelde percentage in de vier veiligheidscategorieën en heeft zijn plek in deze lijst dan ook zeker verdiend! Dit komt voornamelijk door zijn eerste plaats in de eerste drie veiligheidscategorieën; alleen in de Safety Assist sluit deze Mercedes-Benz achteraan.

Lees ook:  Maak kennis met de snelste (en duurste) elektrische cabriolet: de Maserati GranCabrio Folgore

Hybride & elektrisch: Lexus ES ★★★★★

De Lexus ES valt twee keer in de prijzen! Ook in de categorie hybride & elektrisch is dit de grote winnaar.

Bekijk hier alle scores!

Comments

comments

More from Isabeau Kamphuis
De nieuwe BMW 8 serie cabrio is om bij weg te zwijmelen
De BMW 8 serie coupé gaf ons al rode wangetjes maar nu...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *