Roadtrip: kerstmarkten in Duitsland

Wij houden van kerst en van een roadtrip op zijn tijd en als we die twee combineren, komen we uit op een tripje naar een van de kerstmarkten van onze Oosterburen.

Kerstlampjes, Duitse bratwursten en last minute kerstinkopen: trek je eigen slee uit de garage en ga dit weekend nog op pad om een van de volgende kerstmarkten te bezoeken.

Düsseldorf

Op het marktplein staat een immense kerstboom opgetuigd en daar omheen staan kerstkraampjes met een schattig puntdakje en sfeerverlichting. Verder zijn er nog zes plekken in Dusseldorf waar je over de kerstmarkt kunt struinen.

De kerstmarkt is nog open tot 30 december.
De openingstijden zijn van 11:00 – 20:00 en in het weekend tot 21:00.

Afstand vanaf Nederlandse grens: +- 120 km
Reistijd vanaf Nederlandse grens: +- 1,5 uur
Parkeren: Er zijn genoeg parkeergarages in de ‘Altstadt’, maar mochten deze vol zijn dan kun je ook parkeren langs de Rijn. Rijd op de parkeerplaats zo ver mogelijk door naar het reuzenrad. Je betaalt €10 voor een hele dag

Let op! Milieusticker nodig voor de binnenstad.

Keulen

Misschien is dit wel de bekendste kerstmarkt van Duitsland. Combineer het struinen langs de kerstkraampjes met een bezoekje aan de Dom van Keulen, vanaf daar kun je de hele verlichte stad zien. Niet zo’n zin in conventionele kerstkraampjes? Dan kun je een kijkje nemen bij de Super Christmas Market en de Holy Shit Shopping.

De kerstmarkt is nog open tot en met 23 december.
De openingstijden zijn van 11:00 tot 21:00.

Afstand vanaf Nederlandse grens: +- 150 km
Reistijd vanaf Nederlandse grens: +- 2 uur
Parkeren: Parkeer je auto op een P+R, net buiten de stad. Hier parkeer je goedkoper dan in de binnenstad en heb je geen milieusticker nodig. Vanaf de parkeerplaats vervolg je je reis met het openbaar vervoer richting de binnenstad.

Lees ook:  Buckle up met Lexus (en Beyoncé)

Let op! Milieusticker nodig voor de binnenstad.

Aken

De omgeving rond de dom en het stadhuis hult zich volledig in kerstsferen, met uiteraard een hoop kraampjes en sfeervolle muziek. De geur van de typische Akener Printen – een bijzondere koelspecialiteit – kietelen de neusgaten, terwijl je door de gezellige steegjes van Aken wandelt.

De kerstmarkt is nog open tot en met 23 december.
De openingstijden zijn van 11:00 tot 21:00.

Afstand vanaf Nederlandse grens: +- 160 km
Reistijd vanaf Nederlandse grens: +- 2 uur
Parkeren: Parkeer ook hier je auto op een P+R, buiten de binnenstad. Er is ruimte voor 1600 auto’s en voor 5 euro reis je met vijf personen heen en terug naar de binnenstad van Aken.

Oberhausen

De beroemdste kerstmarkt van Oberhausen vind je naast het grootste winkelcentrum van Europa: CentrO. Naast gedecoreerde houten marktkraampjes, wordt ook het winkelcentrum zelf omgetoverd tot een fonkelend paradijs. In de Altstadt van Oberhausen is er uiteraard ook een kerstmarkt te vinden.

De kerstmarkt is nog open tot en met 23 december.
De openingstijden zijn van 11:00 – 22.00. Oberhausen Stad gaat later open.

Afstand vanaf Nederlandse grens: +- 100 km
Reistijd vanaf Nederlandse Grens: +- 1 uur en 15 minuten
Parkeren: Langs de snelweg A42, afslag Neue Mitte, zijn er zo’n 10 parkeergarages met in totaal 14.000 gratis parkeerplekken.

Let op! Milieusticker nodig voor de binnenstad.

Berlijn

Wil je er nog even tussenuit met de kerst? Boek dan een overnachting in Berlijn en vul je verblijf met een bezoek aan één (of twee, of drie) van de 26(!) kerstmarkten in Berlijn. Met de klassieke kerstmarkten op de Alexanderplatz en de Gerdarmenmarkt zit je altijd goed.

Lees ook:  Buckle up met Lexus (en Beyoncé)

De meeste kerstmarkten van Berlijn zijn nog open tot en met 26 december.
De openingstijden zijn van 10:00 tot 22:00.

Afstand vanaf Nederlandse grens: +- 650 km
Reistijd vanaf Nederlandse grens: +- 6,5 uur
Parkeren: Parkeer bij het hotel waar je overnacht en reis vervolgens met het openbaar vervoer naar het centrum van Berlijn.

Let op! Milieusticker nodig voor de binnenstad.

 

Photo by Mateusz Dach from Pexels

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Verlanglijstje: de bijzondere kalender van Pirelli
Zes maanden na de shoot, werd de 2018 kalender van Pirelli dan...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *