33 jaar SEAT Ibiza: wie kent hem niet?

Seat Ibiza

Iedereen kent wel iemand die een SEAT Ibiza rijdt of ooit in het bezit was van een Ibiza. Niet erg moeilijk aangezien de Ibiza al weer 33 jaar bestaat en in die ruim drie decennia is er een hoop gebeurt. FemmeFrontaal neemt een kijkje.

33 jaar geleden werd de eerste SEAT Ibiza uitgebracht. Geboren en getogen in Barcelona waar sindsdien elke Ibiza tot leven is gekomen. De motor werd ontwikkeld in samenwerking met Porsche, als je daar de aandacht niet mee trekt in de auto wereld, dan weten wij het ook niet meer.

Toch bleef Barcelona voor veel Ibiza’s niet de thuisplaats. Van de eerste vier generaties werden 5,4 miljoen exemplaren verkocht en deze gingen de hele wereld over. Maar liefst 80% van de auto’s wordt geëxporteerd naar ruim 75 landen. Safe to say, dat de Ibiza het automerk op de internationale kaart heeft gezet.

Seat Ibiza

Wist je..
..dat de Ibiza de eerste SEAT productielijn was waar vrouwen aan mee werkte? En zoals jullie weten zijn wij grote fans van vrouwen die een rol spelen in de auto wereld. De Ibiza is dan ook een trotse vrouwen auto en meer dan de helft van de kopers is een vrouw.

De niewste Ibiza
De wereldpremière van de nieuwste SEAT Ibiza is inmiddels geweest en je kunt rustig stellen dat hierbij the sky the limit was. De wereld moest er negen jaar op wachten maar de gloednieuwe SEAT Ibiza werd bekend gemaakt in de staat waar het ooit allemaal begon: Barcelona. En niet zomaar ergens, maar op het dak van Las Arenas. Maar of de nieuwe SEAT Ibiza ons hart nu weer heeft veroverd….mwah… Maar neem gerust een kijkje behind the scenes:

Lees ook:  Vrouwen in de autosport: ‘talent heeft geen gender’

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
PUMA X Lewis Hamilton
Sport gigant PUMA lanceert een nieuwe performance campagne “24/7” voor mannen (alleen...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *