Top vijf typische vrouwendingen in de auto

Voor mijn werk leg ik behoorlijk wat kilometers af in de auto en dan zie je nog eens wat. Of beter gezegd: ik kijk mijn ogen uit! In de file, stilstaand voor het verkeerslicht en tijdens het rijden zijn me activiteiten opgevallen die typisch zijn voor vrouwelijke bestuurders. Mijn top vijf van typische vrouwendingen in een auto:

1. De ‘bewaak-je-tas-met-je-leven-move’
De meeste moeders doen deze move ook met een kind dat op de bijrijderstoel zit. Maar als deze koter vervangen wordt door een goedgevulde handtas gebeurt het ook. Bij overmatig remmen of hard de bocht insturen wil de handtas nog wel eens van de bijrijdersstoel vallen, waardoor de inhoud van de tas compleet ontploft in de auto ligt. Om zo’n situatie te voorkomen gaat de rechterarm met de snelheid van Usaine Bolt naar de tas om deze als een geïmproviseerde ‘veiligheidsgordel’ op zijn plaats te houden. Eind goed al goed! (Tip: gebruik de gordel).
Typische-vrouwendingen-riem

2. Het ‘Diepgaande-Tas-onderzoek’
Tijdens het autorijden heb je ineens iets heel dringend nodig uit de handtas die op de bijrijdersstoel staat. En waar een wil is, is een weg… Met één oog op de weg, één oog in de handtas en één hand- met Sherlock-Holmes-kwaliteiten – zoek je in de tas dat item op wat je nu nodig hebt. Met als gevolg dat uiteindelijk de helft van de tasinhoud verspreid op de stoel ligt.. Maaarrrr, het item is wel gevonden!
Typische-vrouwendingen-handtas

3. De ‘Lipstick-and- driving-move’
Lippenstift moet ten alle tijden perfect op de lippen zitten en mag al helemaal niet vervaagd zijn voor het geval Mr. Perfect in zijn stalen ros naast je stopt. De achteruitkijkspiegel van de auto is een ideaal hulpstuk om de staat van het kleurtje op de lippen te checken. Zittend achter het stuur is deze spiegel makkelijk draaibaar waardoor er onder het rijden met één oog op de weg best even een nieuw lipstick laagje aangebracht kan worden. Kom maar op met die sjans!
Typische-vrouwendingen-lippenstift

Lees ook:  Buckle up met Lexus (en Beyoncé)

4. De ‘Rondslingerende-Waterflesjes’
Flesjes water die nooit helemaal leeg gedronken worden tijdens de autorit waardoor onherkenbaar is welke als laatste is opengemaakt. Dan maar weer een nieuwe kopen, want om nu weer aan hetzelfde flesje te lurken, IEWL! (Ja, heel slecht voor het milieu maar dat is autorijden ook). Met als gevolg dat de waterflesjes in de auto zich als een stel konijnen in rap tempo vermenigvuldigen. Erg onveilig ook bij het betere Max Verstappen-bochtenwerk, want dan rollen die flesjes als aangeschoten wild alle kanten op in de auto.
Typische-vrouwendingen-waterflesjes

5. De ‘Pumps-uitdoen-tijdens-het-rijden’ techniek
Dit gebeurt meestal na een lange dag hard werken of als er flink wat kilometers in de auto gemaakt moeten worden. Dan transformeren die pumps in voetenmartelaars en die moeten dan ze zo snel mogelijk uit! Met een vlugge – á la cirque du soleil acrobatische beweging – worden de killerheels uitgedaan om vervolgens met een welgemikt schot aan de kant van de bijrijder te belanden. Nou maar hopen dat daar niemand zit…
Typische-vrouwendingen-hakken

Herken jij je hier ook in? Of heb je nog meer typische vrouwendingen toe te voegen aan de lijst? Deel het met ons!

Disclaimer: Please ‘don’t try this in your car’. Dit is slechts een observatie, géén aanmoediging. Veiligheid gaat ALTIJD voor!

Comments

comments

More from Evelin Dorssers
Designerhakken zijn als supercars
Toen ik op mijn Designerhakken in de stad liep en al balancerend...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *