6x waarom jij een dashcam MOET hebben

Dashcam Mio MiVue658

We weten allemaal dat je je smartphone niet aan hoort te raken tijdens het rijden. Gelukkig zijn er genoeg handige gadgets die bepaalde functies van je telefoon kunnen overnemen tijdens het rijden zonder dat je jezelf en anderen in gevaar brengt. Iets wat nog niet opgelost was, is het maken van een foto on the road. Tot nu dan! Maak kennis met deze geweldige uitvinding: de dashcam! Maar er zijn nog veel meer redenen waarom jij vanaf nu niet meer zonder kan!

  1. Leg bijzondere momenten vast

Ik noemde het al even kort: een foto maken on the road, die neiging hebben we soms allemaal. Een grappig bord, een gepimpte retro bus, een droomauto die letterlijk voor je neus rijdt; sommige dingen moeten gewoon even vastgelegd worden en nu kan het – zonder je telefoon aan te hoeven raken!

  1. Roadtrip herinneringen

Je kan hierin natuurlijk nog een stapje verder gaan en je American roadtrip of tour door de Franse Alpen vast leggen en eenmaal thuis de meest gave roadtrip video ooit in elkaar zetten..

Oh sorry, werd even afgeleid door mijn eigen roadtrip dromen, we gaan verder met de lijst!

  1. Help misdaden oplossen!

Maar een Insta update is niet de enige reden dat je soms iets wil vastleggen tijdens het rijden. Misschien maakt iemand voor je een gevaarlijke en illegale manoeuvre en leg jij zomaar het bewijs vast. Of kunnen jouw beelden helpen bij het onderzoeken van een auto ongeluk (hopelijk niet je eigen). Kortom, het bezitten van een dashcam maakt je eigenlijk een misdaad oplossende superheld! Oké, misschien een beetje overdreven maar het leidt wel tot goede karma.

  1. Busted!
Lees ook:  Hier moet je op letten bij het kopen van een telefoonhouder voor in de auto

Maar het vastleggen van bewijs kan ook jouw enorm helpen! Veel dashcams werken op een oplaadbare batterij en kun je gewoon aan laten staan wanneer je zelf niet eens in de buurt bent van je auto. Kras of deuk? Jij weet wie de dader is!

  1. Super makkelijk

Klinkt allemaal super, maar hoe werkt het dan precies? Het is vrij simpel. Het is een camera die speciaal ontworpen is voor op het dashboard van je auto (shock!). Denk er maar eens over na, je hebt vast wel eens een filmpje voorbij zien komen op Facebook van een grappig, mooi, zielig moment op de weg, vastgelegd door een bestuurder. Niet zo gek want in landen als Rusland is deze gadget razend populair en worden de beelden veel gebruikt bij het oplossen van verkeersongelukken.

  1. Jij bent de regiseur, so get creative!

Een dashcam zet je op je dashboard of hang je aan het raam. Of je dit dan aan de vooruit, achterruit of gewoon totaal ergens anders doet kun je dan natuurlijk helemaal zelf beslissen. Misschien wel eentje in elke hoek? Gaat dat te ver.. nee joh, dat kan gewoon! Eenmaal geïnstalleerd hoef je hem alleen maar aan en uit te zetten en de beelden worden opgeslagen op het SD kaartje dat je erin doet. Een kind kan de was doen (terwijl rondrijdt met je nieuwe speeltje!).

FemmeFrontaal test de komende maanden de MiVue658. So stay tuned voor meer dashcam-verhalen!

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
10 weetjes over de nieuwe MINI Cooper cabrio
Say hi to the new MINI Cooper cabrio! Oké, deze willen we....
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *