De ‘vanity plate’, is Nederland de volgende in rij?

Gepersonaliseerde kentekenplaat

Gepersonaliseerde kentekenplaten kennen we natuurlijk wel uit de Hollywood films en in Amerika is dit heel gewoon. Maar ook in bepaalde delen van de EU is het bedenken van je eigen kenteken al een mogelijkheid. Zo kunnen de inwoners van onder andere Zwitserland en België dit al doen. Sterker nog, de Britten vierden drie jaar geleden al het 25-jarige bestaan van de gepersonaliseerde kentekenplaat. De vraag die wij daarom stellen is: zijn wij de volgende in de rij? De standaard combinaties beginnen toch op te raken…

VVD-Kamerlid Visser ziet het in ieder geval zitten en wil graag dat wij allemaal onze eigen ‘vanity plate’ kunnen kiezen. Niet zo gek, want de overheid kan daar dik geld mee verdienen. Neem een voorbeeld aan België waar het zelf creëren van de combinatie van symbolen “slechts” de prijs heeft van 1000 euro. Toen deze optie in 2012 op de markt kwam werden er binnen het eerste haar maar liefst 5.853 gepersonaliseerde kentekens aangevraagd. Dit is echter niks als je kijkt naar het afgelopen jaar: de Belgische overheid verdiende wel 15 miljoen aan de vanity plates.

Wat is dat het probleem, vraag je je misschien af. Iedereen die het ervoor over heeft legt geld neer voor een gepersonaliseerde plaat en de overheid heeft weer een extra inkomstenbron. Maar zo simpel is het dus niet. In Nederland staat de complete geschiedenis van een auto gekoppeld aan de kentekenplaat. De twee zijn onafscheidelijk, net als jij en jouw BSN. Het omgooien van dit systeem zou naar inschatting tientallen miljoenen kosten en dan klinkt het allemaal opeens zo leuk niet meer.. toch wel jammer!

Lees ook:  In deze auto's rijdt de rest van de wereld, en wij (nog) niet

Mocht het toch doorgaan… wat komt er op jouw kenteken dan te staan?

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Bij Audi mag je de autokleur gewoon helemaal zelf bepalen!
Als je maar betaalt en dan maakt het Audi geen barst uit...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *