Vlog: Op het circuit met de Mercedes-AMG A 45 en offroad met de nieuwe GLA!

Mercedes-Benz GLA

Bij het woord taxi dacht ik vroeger meteen aan een Mercedes-Benz, een grijze stinkende diesel veroordeeld, om van taxistandplaats naar taxistandplaats te rijden.Tegenwoordig denk ik bij het merk Mercedes-Benz aan stijlvolle en moderne auto’s. Die niet alleen gereden kunnen worden op de openbare weg, maar ook op het circuit of op een off-road parcours!

De verjongingskuur die het merk in een paar jaar tijd heeft ondergaan is indrukwekkend en komt mede door de compacte klasse. Natuurlijk de A-Klasse, maar ook de GLA. De GLA is een auto die inhaakt op de trend van kleine SUV’s. De Mercedes-Benz GLA is eigenlijk een A-klasse, maar dan met hoge hakken aan. Zes centimeter high heels, om precies te zijn. En toch ziet zij er anders uit dan de A-Klasse, stoer en gedrongen met hoge flanken en in het oog springende wielkasten. Alle SUV-types van Mercedes-Benz worden by the way aangeduid met de ‘G’ van Geländewagen.

Maar ook de ‘normale’ A-Klasse is in alle smaken verkrijgbaar. Ons favorietje? De Mercedes-AMG A 45 (de allersnelste van de straat met ruim 380 pk!). Hoe dat er precies uitziet? Ik ging met de A-Klasse AMG het circuit op én met de vernieuwde Mercedes-Benz GLA 220 (184 pk) het bos in:

Bonus! Fast lap in een Mercedes-AMG GTs (rij-impressie lees je hier)!

Comments

comments

Lees ook:  Lexus LBX: de kleinste die de grootste moet worden
More from Evelin Dorssers
De vrouwengarage
Ik begin een garage van vrouwen en door vrouwen. Het wordt een...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *